Милков ще предложи на Радев да назначи нов посланик на България в НАТО

OFFNews Последна промяна на 20 февруари 2023 в 18:30 2660 2

Николай Милков в парламента

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Николай Милков в парламента

Служебният министър на външните работи Николай Милков ще предложи на президента Румен Радев да назначи нов посланик на България в НАТО, заяви Милков пред български журналисти в Брюксел, където участва в заседание на Съвета на ЕС по външни работи, предаде БТА.

Милков отказа да посочи имена и отбеляза, че това е въпрос на съгласуване. По думите му е за предпочитане редовно правителство да предложи име за следващ посланик на България в НАТО, след като постът бе освободен преди почти година.

По повод днешното заседание Милков отбеляза, че са били обсъдени подготвяните нови санкции срещу Русия заради войната в Украйна. Според него се очаква санкциите да бъдат одобрени в следващите дни. Не се очертава да има ядрени компоненти, заяви министърът и уточни, че това е резултат от "широк консенсус" и не става дума за решителна намеса от българска страна.

Милков посочи, че това, от което Украйна има нужда най-много сега, са боеприпаси. Той поясни, че съществува готовност за доставка на боеприпаси от няколко държави. България засега не е поемала ангажимент за предоставяне на боеприпаси, уточни министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови