''Милиарди левове от нашите джобове са отишли в Русия''. Борисов нападна Лукойл

Обичаме си руснаците, но повече обичаме българите, каза лидерът на ГЕРБ

Ружа Райчева 17 октомври 2023 в 18:55 10213 13

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Бойко Борисов

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че "Лукойл" не е платила и една стотинка данък печалба. На предизборна среща в Пловдив той заяви, че "милиарди левове от нашите джобове са отишли в Русия".

Вчера министърът на икономиката Богдан Богданов каза, че очаква до края на годината "Лукойл" да плати 270 млн. лв. данък печалба. Според данните на НАП в началото на март рафинерията е превела в бюджета 89 млн. лв.

Днес ГЕРБ представи листата си с общински съветници и кандидата за кмет на града под тепетата Костадин Димитров. Димитров благодари на Борисов за номинацията и каза, че е време Пловдив да стане "зелен, чист, изпъстрен със събития, здрав, културен и образован", така че всеки гражданин да има глас и място. Кандидатът на ГЕРБ за кмет обеща и разширение на инфраструктурната мрежа. 

Депутатът Делян Добрев взе думата и каза, че според него ГЕРБ "трябва да махнат" "Продължаваме промяната - Демократична България", но първо да минат изборите. Борисов му отговори:"Отивай да гледаш жена си, да не разваляме нещата!".

На последната предизборна сбирка на ГЕРБ в Търговище Борисов втвърди тона към т.нар. си некоалиционни партньори и ги попита къде са парите, които би трябвало ГЕРБ да са откраднали, след като Асен Василев обяви, че България ще тегли нов заем.

Днес Борисов каза, че правителството е гласувало миналогодишния бюджет, за да влезе в местните избори с него. Той обяви, че по време на пандемията от COVID-19 ГЕРБ са направили революционна схема, с която са спасили фирмите, и оттам е започнал да се трупа дефицит в бюджета. Той призова правителството да направи консервативен бюджет за следващите 4 години:

"През първата да стискат коланите, втората да изравним салдото. Това, което чувам, а не искам да вярвам, е че до този момент "Лукойл" са платили нула лева данъци. Деси Трифонова ми го казва - ако греши, значи ме подвежда. Говорим за милиарди левове от нашите джобове, които са отишли в Русия. Ние си обичаме руснаците, но повече обичаме българите и искаме тези пари да си останат в нашите джобове."

Той обвини "Продължаваме промяната", че за последните 3 години не са инвестирали нищо в Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

14

dolivo

18.10 2023 в 08:45

Хаха, по негово време не плащаха, сега нагло капитализира през от немай къде некоалиция чуждите успехи

Нагъл психопат

345

13

Джендо Джедев

18.10 2023 в 08:23

Единица за наглост - един Бойк. И, подобно на единицата за капацитет Фарад, има грамадна стойност, та при всички останали хора се мери в пико, нано и микро Бойкове. При него е единица.

17439

12

мнение от IP

18.10 2023 в 07:35

Както сам каза, на Борисов положението е шизофренично. Деси Трифонова му казала, че Лукойл не плаща данъци...Да беше попитал Вальо Златев при някоя игра на карти. Но на слушателите му явно шизофреничните изказвания не им пречат.

9030

11

Ivan Terziysky

18.10 2023 в 06:40

Сетила се Мара да се побара. Хе-хеее! Тикво крадлива, всичко стана с твоята благословия.

-1395

10

Гьорче2

18.10 2023 в 01:17

След МОЧА, ПРАВеЦ ли!? Или ПЕНЧО КУБАДЪНСКИ!!?? Може и Станко да се Включи, ЧИЧО ПЕШО МЛАДЕНОВ и малкият Веско.... Всите ДС Пролетариата ZАЕДНО, Млади и стари, БлиZки и ДАЛЕЧНИ, Бедни и Богати, Вся СВОЛОЧ СОВЕТОМ.!...

-1395

9

Гьорче2

18.10 2023 в 01:14

ПР, Глигана Zлатев от ПАМЕТНИКА на тодор живков в ПРАВЕЦ ОТКРИВАНЕТО, И ПРЕДИ, му Е Личен ПРИЯТЕЛ на БЕЛОТ, а там са ЧЕТВРИМА!

12062

7

Pongo76

17.10 2023 в 23:22

Мхм, а тиквата не построи тръба на путлеръ за 3 милиарда български пари и не ходи да реже лента. И какво значи "правителството е гласувало миналогодишния бюджет, за да влезе в местните избори с него?" Алоу, партенко, вие не сте ли в това правителство? Няма ли да се ротирате на 9 месеца и нямате ли министри? Значи отново - за всичко лошо са виновни другите, всичко хубаво е моя лична заслуга. Направо ми се гади от разплутия миризливец.

-1974

6

Владè

17.10 2023 в 23:00

Ле лееееееееееее запича се. Пос@@@@@е задн@ци почват да се спасяват плъховете му с плъхове. Следва куминтарь на друаря радефффф, после ше хлипне слафчуууу, а дилянша ше ги закóпа последен .
Чесновойл отдавна е преотстъпен, бъгаря се вапца с óрли и гáрванье и свободи или смърфове , плаща руските им кефове и табиети, плаща руско- турските кефове и табиети , нали е роб и се гордее с робската си орисия. Ха ха ха народ от слуги.

10212

5

Човека

17.10 2023 в 22:49

Майко мила. Да се смееш ли, да плачеш ли.
Цървула, който 12 години не взе една стотинка данък от Лукойл, сега се гаври с лошия матерял.
Ляб и зрелища за гербопитеците преди избори.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки