Трус в сглобката: Борисов не знаел, че ще се тегли нов заем. Пита къде са парите, които ГЕРБ би трябвало да са откраднали

Оказа се абсолютна лъжа, че по наше време се е крало, обяви лидерът на ГЕРБ

Ружа Райчева 15 октомври 2023 в 11:10 6572 2

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов попита къде са парите в бюджета, за които се твърдеше, че ГЕРБ би трябвало да са откраднали по време на управлението си. На предизборна сбирка в Търговище той се обърна към лидерите на "Продължаваме промяната - Демократична България" и ги попита защо има 3% дефицит в държавния бюджет.

Днес време на реч пред симпатизнати на партията в Търговище Борисов втвърди тона към "некоалиционните" си партньори. Той прогнозира, че инфлацията у нас тепърва ще расте и заяви, че е разбрал от медиите, че България ще тегли нов заем. Вчера финансовият министър Асен Василев съобщи, че до края на тази година България ще излезе на международните пазари с емисия дълг.

"Оказа се абсолютна лъже, че по наше време се е крало - тези медийни клишета. По времето на ГЕРБ се крадяли по 8, по 10 милиарда...! Къде са сега в бюджета? Къде са тези пари? 3 години по 10 милиарда са 30 милиарда. 3% дефицит в момента са близо 5 милиарда", каза Борисов. 

Той каза, че ГЕРБ не са били информирани до този момент, че правителството се готви да тегли нови заеми и че го е научил от изказването на Асен Василев вчера.

"Когато говори г-н Василев вчера, че има по-малко събираемост от митниците и НАП, защо пестеливо не каза вследствие на кои правителства това се е случило?", попита Борисов. 

Той се обърна лично към съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, за когото беше сигурен, че го слуша, и му обясни защо е мнителен към тях - от 3 години ГЕРБ не са имали шеф на НАП, митници или финасново министерство и някой е виновен за това нарушение в бюджета.

ГЕРБ представиха листата си с кандидати за общински съветници и кандидата за кмет на партията във Търговище - гинекологът д-р Дарин Димитров. Борисов коментира, че това е прекрасна листа "с много жени". Той обяви, че през последните години в Търговище не е било инвестирано нищо. 

Все пак Борисов приключи речта си с обединителни думи: "Не е важно къде, а по-важно е под един флаг да се строим в името на България." Той каза, че некоалицията са в трудна позиция и затова лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов е "прав да му се подиграва, че сутрин говори едно, а вечер друго". 

Накрая се пошегува и се сравни с Лили Иванова: 

"Станах като оперен певец, всеки ден говоря. Лили Иванова - невероятен човек и приятел на партията, на сцената така пее и гребе с лъжицата от бурканче с мед и я гледаш като фурия по сцената. Вече на тези години едно бурканче с мед и на нас ни трябва."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

15.10 2023 в 11:40

Много "мъдър", бурканчето с жълта течност може да в ушна кал вместо мед, за електората.

НО, колкото и да ми е гаден, до повръщане, подобно на Бай ви Тръмп, Бай ви Бойко говори директно на езика , който разбира раята. 10% интелигенция не са му целта.

1005

1

ПР

15.10 2023 в 11:19

Леле,колко е прост!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки