''Тих, мълчалив, добре работи'': Така Борисов описа кандидата на ГЕРБ за кмет на Пловдив

Борисов за пореден път отложи обявяването на кандидат-кмета на ГЕРБ за София

Ружа Райчева 24 септември 2023 в 10:07 4780 2

Снимка БГНЕС/Наташа Манева

Сегашният кмет на район "Тракия" Костадин Димитров е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив, съобщи лидерът на партията Бойко Борисов на брифинг в града под тепетата. 

Той за пореден път отказа да съобщи кой е кандидат-кметът на ГЕРБ за София. "Ще съобщя кандидата за кмет на София, когато си отида в столицата, не е редно да го съобщя в Пловдив", заяви пред журналисти Бойко Борисов. По думите му имало 6 добри кандидатури и затова се бави. 

Той описа Димитров като "тих, мълчалив и достоен на пръв поглед човек, който много добре работи". ГЕРБ представиха пълна листа с кандидати за общински съветници, оглавена от Костадин Димитров.

Борисов каза, че може "да изброи по памет направено от ГЕРБ - училища, университети, театър, стадиони, огромна пречиствателна станция". По думите му това е достатъчно основание ГЕРБ да поискат доверието на пловдивчани в лицето на Костадин Димитров.

Сред кандидатите на ГЕРБ за районни кметове в Пловдив има пет нови лица, като трима от тях са членове на "Младежи ГЕРБ". За район "Централен" – Георги Стаменов ; за район "Тракия" - Георги Гатев; за район "Западен" - Ангел Славов; за район "Южен" - Атанас Кунчев; за район "Северен" - Илиян Лалев; за район "Източен" - Емил Русинов.

Костадин Димитров е кмет на район "Тракия" в Пловдив три мандата - от 2011 година насам. Преди това е работил като заместник-кмет в район „Централен” и в частния сектор. Той има магистърска степен по математика от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”. Димитров е вицепрезидент на Българската федерация по таекуон-до ITF.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

24.09 2023 в 18:14

тих и мълчалив заедно в квалификация не е хвалба, за съжаление

1000

1

РоКа1002

24.09 2023 в 11:30

Ако не е Йорданка Фандъкова, значи подаряват кметството на ПП/ДБ.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков