Quantcast

Миков: Реформите на управляващите водят до регрес

OFFNews Последна промяна на 08 март 2016 в 11:29 2232 7

Всичко това, което се „продава” от управляващите на публиката като реформа, води до регрес, категоричен е лидерът на БСП Михаил Миков.

„Това правителство се формира трудно в името на реформите, но едно са думите, друго – делата. Много се говори за антикорупционен закон, а преди месец се приема закон за обществените поръчки, който създава повече възможности за корупция и доминация на големите корпорации“, каза Миков в сутрешния блок на BG on AIR.

"Управляващата конструкция се тресе. Тя се разпуква по различни линии – гласуването за Кунева, например. Правителството функционираше в условието на малцинство – 104 гласа от 240", обясни той. 

Той каза още, че БСП няма "количествен състав, който да даде максимална тежест на опозиционните изявления". По думите му обаче за последната година левицата е предложила достатъчно ясни социални алтернативи и национални решения -  за отпадане на санкциите срещу Русия, по-категорично отстояване на българския интерес в Брюксел, мерки по демографския въпрос.

По думите му новите леви партии обслужват проектите на десницата и изразяват намерения за отслабване на лявото

Миков каза още, че "никой от автентичното ляво" не е подкрепил представения манифест „За републиката“. Според него гражданите няма да се примирят с манифести, а с действия, който реализират социално-икономическите им права.

„Вместо професорите да кажат как в законодателството да се реализира социалната държава, те откриват топлата вода и казват, че са за републиката. БСП е за републиката още от 47-ма година. Републиката я има в Конституцията, дайте да я направим така, както е описана там“, призова Миков. 

Миков коментира и отхвърленият от Народното събрание вот на недоверие, като по думите му той "вече е дал резултат".

„ДПС ни подкрепи не само за вота на недоверие, но и по двата закона в здравеопазването, защото преценява, че и нейните избиратели страдат от този тип здравеопазване“, посочи председателят на левицата. 

Лидерът на БСП коментира, че изявлението на говорителя на външно министерство на Русия за създадената в парламента временна комисия е "извън тона, който трябва да се позволява". Според него временната комисия е дала резултат на втория ден – обявиха за персона нон грата дипломатически служител от турската мисия у нас.

„Кой се притеснява да разбере какво се случва? Излезе достатъчно информация за намеса, свързана с политици преди от ДПС, сега от партия ДОСТ“, посочи той.

Той подчерта, че примерът Бойко Борисов и Лютви Местан са против комисията за влиянието на Русия и Турция у нас и очевидно тя ще бъде бламирана от мнозинството.

„Трябва да има много такт в отношенията към съседите, но трябва да се защитават и българските интереси. Около ваксините също се промъкнаха много съмнения за бизнес отношения с Турция, който слагат отпечатък за такъв тип влияние“, припомни председателят на БСП.

Миков коментира, че ако е вярна информацията, че Делян Пеевски и още 136 души, част от тях депутати, не могат да влизат в Турция, става въпрос за натиск, който трябва да има своя отговор и реакция от българските институции

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.03 2016 в 13:01

микуфф: Говорит Масква......,

08.03 2016 в 12:55

БСП открито не подкрепи антикорупционния закон и открито е против реформите. Ето кой е срещу прогреса на България и кой иска да останем в блатото - шайка дърти руски алкохолици. Добре поне, че простият им електорат вече е на изчезване.

08.03 2016 в 12:22

Това му е най-гнусното на политиката, особено на кал като Миков. В България жестоко предобрят с това, чак не го разбирам. Явно електората си го заслужава. До вчера размъкваш баката с фекална вода, от която насилствено за хората, но за теб самия съвсем доброволно, при това с огромна усмивка на уста и препълнен джоб, сипваш тая фекална вода в гърлата на хората. После някой ти отнема баката и започва той да я разнася сред хората. Ти веднага излизаш с изявление, че фекалната вода е едно от най-вредните неща за хората и си абсолютно съкрушен от факта, че има такива лоши твари, които биха дали такова нещо на хората.

08.03 2016 в 12:17

щото па реформите преди години когато бяха управляващи доведоха до прогрес ! абе миков замисляй се поне малко преди да се изказваш . вас с орешарски народа ви замеряше със зарзават !!!5LO

08.03 2016 в 12:11

'Миков каза още, че "никой от автентичното ляво" не е подкрепил представения манифест „За републиката“.'

Никой отникъде не е подкрепил този манифест.

В Лабораторията за изследване на рисковете вече показахме, че най-големият риск за манифеста е нищожната бройка глупаци, които ще го подкрепят.

https://i.imgur.com/vvKvMd5.png

По наши експертни оценки, извършени с нашата безспорна експертиза, общата бройка на подписите едва ли ще надмине 7000.

08.03 2016 в 11:51

виц на деня: "БСП е за републиката още от 47-ма година"

08.03 2016 в 11:34

Също както алкохола, нали, Мише? Ауе, наздраве!