Миков: ГЕРБ и техните приятели от РБ объркаха тотално здравеопазването

OFFNews 20 февруари 2016 в 11:25 9256 4

„Позитивният ефект на вота на недоверие беше отмененото прилагане на наредбата за доплащане на лекарствата, която щеше да извади около 400 лекарства от списъка на тези, които се доплащат от Здравната каса”.

Това заяви пред Нова телевизия председателят на БСП Михаил Миков. По думите му действията на управляващите в здравеопазването целят да разтоварят финансовата тежест на здравната каса и да натоварят допълнително гражданите.

Политиката на ГЕРБ и техните приятели от РБ обърка тотално здравеопазването в България, категоричен бе лидерът на социалистите.

Миков подчерта, че вотът на недоверие не е бил за министър Москов, а за политиката на правителството, която прави здравеопазването все по-недостъпно за обикновения български гражданин.

По думите му управляващите са се опитали да смачкат мотивите, а министърът "в типичния му арогантен стил се е опитал да вулгаризира".

Миков бе категоричен, че когато се създават условия за по-недостъпно здравеопазване, това няма как да е реформа.

„Смятам, че условие за реформа е когато се подобрят условията за достъп до здравеопазване, а не когато се създават предпоставки да ти откажат лечение в болницата, защото си в другия списък или ще ти издадат болничен лист, но трябва да си платиш за това”, заяви председателят на БСП.

Миков коментира и спрените обществени поръчки: „На първо място става въпрос за беззаконие и хората вече свикнаха, че България не е правова държава и няма върховенство на закона, защото ако има основания тези поръчки да бъдат отменени, те трябва да бъдат казани”, заяви той.

По думите му виновните за тези обществени поръчки поне трябва да бъдат посочени.

„На трето място това създава нестабилност и разбиране, че в България премиерът дава и спира обществените поръчки”, добави Миков.

Той допълни, че си е направил труда да провери дали тези обществени поръчки са спрени така, както се изисква по закон.

„Когато се спира, информацията се публикува на сайта на Агенцията за обществени поръчки, там не видях да е публикувано”, обясни Миков.

Той разясни, че публикуването на тази информация се прави, за да могат засегнатите страни да обжалват.

„Сега ми е интересно дали спечелилите обществените поръчки ще обжалват и ще си търсят правата, защото ако не обжалват, означава, че пак става въпрос за някаква договорка”, каза още лидерът на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!