Quantcast

Миков чете Конституцията на депутатите

Нели Чолашка Последна промяна на 11 юли 2014 в 09:23 2778 4

Днешното пленарно заседание изненадващо започна с цитат от Конституцията на държавата. Прочете го председателят на Народното събрание Михаил Миков.

"България е република с парламентарно управление. Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция. Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет", прочете Миков

Той не обясни защо се налага да напомни тази част от основния закон на държавата. Вероятно е свързано с точка първа от дневния ред на парламента - вето на президента върху промени в Закона за защита на конкуренцията, с които се въвежда по-строг контрол върху дейността на веригите за хранителни стоки.

Ако ГЕРБ не подкрепи БСП и ДПС, ветото няма да бъде проедоляно и остават да действат настоящите текстове от Закона за защита на конкуренцията.

За преодоляване на ветото са нужни 121 гласа.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.07 2014 в 12:54

... ма те бесепето не са ли забелязали, че са меншинство???

... хахахахахахахаха

... коуегата още не се осеферясал или от градушката, или от вечеринката с лавров... време е за ваканцуване (вкл. и банково)

... хахахахахахахаха

11.07 2014 в 09:32

Миков да чете Конституцията, е все едно дяволът да чете евангелието.

11.07 2014 в 09:30

Нарушителят чете текста който е нарушил.
Самокритика ще да е това другарЕ

11.07 2014 в 09:29

Като го е изчел, що не е слязал от трибунката и да си подаде оставката...