Местан: Станах лидер на ДПС заради личната драма на Доган

OFFNews 15 февруари 2016 в 14:29 1759 22

Приех да стана лидер на ДПС, заради личната драма на Ахмед Доган. Той открехна вратата към нея пред мен, относно невъзможността си да остане. 

Това разкрива бившият председател на Движението за права и свободи и създател на партия ДОСТ Лютви Местан пред Фактор.бг. "Тази му откровеност ме склони да направя компромис и да приема, без да храня илюзии. Знаех, че съм посочен от човек, който живее с убедеността, че е не просто създател, а е собственик на тази партия. Ако зависеше само от него, Доган не би се отказал дори и от формалната власт в ДПС, твърди още Местан. 

Според него Сараите са своеобразна метафора на паралелната власт, в синоним на задкулисната власт. "Не случайно бях отстранен в Сараите, в имението, в което живее Доган, а не на публично място. Сараите са паралелна, алтернативна на публичността територия. Те се приемат откровено негативно от повечето граждани. Това е и основният проблем на българската политика", обяснява Местан.

Той е категоричен, че задкулисието у нас държи лостовете на властта и няма по-важен въпрос от това да се гарантира върховенството на закона, което не може да стане без радикални реформи в съдебната власт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!