Местан: Станах лидер на ДПС заради личната драма на Доган

OFFNews Последна промяна на 15 февруари 2016 в 14:29 1130 22

Приех да стана лидер на ДПС, заради личната драма на Ахмед Доган. Той открехна вратата към нея пред мен, относно невъзможността си да остане. 

Това разкрива бившият председател на Движението за права и свободи и създател на партия ДОСТ Лютви Местан пред Фактор.бг. "Тази му откровеност ме склони да направя компромис и да приема, без да храня илюзии. Знаех, че съм посочен от човек, който живее с убедеността, че е не просто създател, а е собственик на тази партия. Ако зависеше само от него, Доган не би се отказал дори и от формалната власт в ДПС, твърди още Местан. 

Според него Сараите са своеобразна метафора на паралелната власт, в синоним на задкулисната власт. "Не случайно бях отстранен в Сараите, в имението, в което живее Доган, а не на публично място. Сараите са паралелна, алтернативна на публичността територия. Те се приемат откровено негативно от повечето граждани. Това е и основният проблем на българската политика", обяснява Местан.

Той е категоричен, че задкулисието у нас държи лостовете на властта и няма по-важен въпрос от това да се гарантира върховенството на закона, което не може да стане без радикални реформи в съдебната власт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.02 2016 в 05:23

ЧАКАХ, ЧАКАХ ДА ПРОЧЕТА И НАКРАЯ ЛЮБОПИТСТВОТО НАДДЕЛЯ! АБЕ, МА'А МУ КАЖЕТЕ БЕ! КАКВА Е ТАЗ "ЛИЧНА ДРАМА"??

НОЩНО НАПИКАВАНЕ ЛИ ИМА?
НЕ МУ СТАВА ПИШКАТА ЛИ?
ПРЕЖДЕВРЕМЕННА ЕЯКУЛАЦИЯ ЛИ ИМА?
ВЛЕЧЕНИЕ КЪМ МАЛКИ МОМЧЕНЦА ЛИ - (ТО ЗА ПОСЛЕДНОТО БИ МОГЪЛ ДА СЕ ЗАПИШЕ В "АТАКА")?
НЕ МОЖЕ ДА ОСТАВА НАСАМЕ С ЖЕНИЧКА ЛИ?
ХАРЕСВА "МЪЖКИ СЕКРЕТАРКИ"? ТО ТУЙ ПОСЛЕДНОТО Е...ТАКА ДА СЕ КАЖЕ, НАРОДЕН ОБИЧАЙ НА ЕТНИЧЕСКОТО МАЛЦИНСТВО ХЕГЕМОН.

КАКВА Е ТАЗ ЛИЧНА ДРАМА БЕ!!
ДА НЕ БИ МИШКИ ДА СА ИЗГРИЗАЛИ МИЛИОНИТЕ В ГАРДЕРОБА? КАЖЕТЕ БЕ ХОРА, ПИШЕТЕ!

И ТИ, МАДАМ В., ДЕТО СИ ЛИГАВЕЛА МАСУРА НА МОСЮ Д., НЯМА ЛИ ДА НИ СВЕТНЕШ, ДЕЛИКАТНО, С НАМЕЦИ, КАКВА Е ТАЗ "ЛИЧНА ДРАМА".

16.02 2016 в 00:38

Ах ти фурнаджийска лопато!!! Ама 'га яди кибапчитата ни рива?

16.02 2016 в 00:07

Местан не си отвори устата толкова години в ДПС, даже защитаваше Пеевски покрай назначението му в ДАНС. Сега като го изгониха от ДПС се прави на света вода, не защото вярва че е правилно а защото така му изнася и си гони единствено личните интереси. Такива безпринципни хора ги ползват за изтривалки и нищо повече. Ако беше напуснал сам когато можеше и беше разказал как стоят нещата, не че не ги знаем, то е публична тайна, но тогава щеше да има смисъл. Сега след като изпусна дойната крава гледа да хване каквото е останало. Един политик падне ли до това ниво, значи не само че не става за политик, ами не става за нищо.

15.02 2016 в 23:50

Такъв бил Доган, онакъв, обаче когато националната сигурност се оказа застрашена, зае ПРАВИЛНАТА ПОЗИЦИЯ. Без него ДПС щеше отдавна да се превърне в ТУРСКА ПЕТА КОЛОНА.

За щастие тази криза вече е преодоляна. Българите трябва да са благодарни на Доган, че толкова години не поддаде на великотурските амбиции на Анкара.

15.02 2016 в 20:20

Тюх, тюх, вай, вай ....
Изтърваха го ДОСТаните да го самоубият в кенефа на сараите...
И виж ся ко стана......
Калабалък, патаклама и тюрлюгювеч...

15.02 2016 в 19:27

Е това е катарзис.. С изтриване на харддиска. Ние през 2013 г. Местан ли чувахме и гледахме? Я да се ощипя..

15.02 2016 в 19:25

A га яди кифтетата не рива!

15.02 2016 в 18:14

Закъсняла изповед на една "мъжка" секретарка. И що не рИва когато те "таковаха", а сега рИвеш, че са те "таковали и изхвърлили", бре...

15.02 2016 в 17:56

Тоя трябва да лежи доживот за държавна измяна, барабар с цялата клика горди неосманисти около него! Дори абревиатурата на новата му партия е на турски, и означава - Приятел (dost)!

15.02 2016 в 17:28

ДС ибриците се разлютиха, какви ли не приоми се ползват за запазване на статуквото, но явно бермудския триъгълник фес доган, тиквоций велики и младото успяло прасе и останалите червени боклуци здраво опорочиха червената мафия и станаха неудобни и за Турция и за Русия и за ЕС, помиярите се самозабравиха.