Местан: Предсрочните избори са неизбежни, ако ПФ остане във властта

Ивайло Анев 14 януари 2015 в 10:29 2380 4

"Ако Патриотичният фронт продължава да е част от управлението на страната, предсрочните избори са неизбежни."

За това предупреди лидерът на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна.

Той припомни, че неговата партия още миналата година е заявила това.

"ДПС излезе със специална позиция за заклеймяване на убийствата в Париж", заяви още Лютви Местан.

По думите му трябва да се направи по-голям, глобален анализ за националните политики, за потенциалните и мотивацията на НАТО. "Терорът няма религия", категоричен беше Местан от парламентарната трибуна.

"За да бъде България силна и достойна държава, в нея трябва да живеят силни и достойни граждани", посочи още лидерът на ДПС.

Според него терористичният акт в Париж преди седмица идва като потвърждение за нетрадиционните заплахи, пред които е изправена съвременната ни цивилизация. По думите на Местан за първи път след 2011 година има толкова нагла демонстрация на терористична провокация.

"Имаме ли обща воля и ресурси да съхраним и сбъднем мечтата си за Европа на свободните граждани или поредната терористичната провокация ще ни накара да се откажем от най-ценното си завоевание – мултикултурното съществуване", обърна се лидерът на ДПС от парламентарната трибуна.

"Имаме ли собствен национален политически капитал, с който да се противопоставим на новите провокации и предизвикателства. Като български политик бях горд да видя премиерът Борисов на републиканския марш в Париж", каза той.

Според лидерa на ДПС е време за истинско смирение, а не за агресия. Но ваша е властта, ваша е отговорността, както и изборът, разбира се", обобщи Местан, който отново заплаши с предсрочни избори, ако Патриотичният фронт остане във властта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови