ДПС стана на 25 години, Местан пак нападна кабинета заради ПФ

Мирна година означава толерантна година, твърди лидерът на формацията

OFFNews 04 януари 2015 в 20:00 3431 12

Лютви Местан

"Днес, като опозиция на управлението на страната, ДПС има високата отговорност на евро-атлантически коректив на едно управление, което, предвид на прякото участие на националпопулистите, представя първият сериозен отстъп от ценностнополитическата ориентация на България".

Това посочва председателят на ДПС Лютви Местан в писмо до Ахмед Доган, членовете и симпатизантите по случай 25 години от създаването на партията.

Днес – на 4 януари 2015 година, е важно да се подчертае, че ДПС е партия – категория в политическата система на европейска България – член на НАТО. В този авторитет, разбира се, се влагат най-напред политическата мъдрост, зрялост и далновидност на основателя – д-р Ахмед Доган, и на учредителите й, пише Местан.

Преди 25 години ДПС се роди от болката на т.нар. Възродителен процес като обективна необходимост да бъдат възстановени отново изконни човешки права, за да придобият те нови, европейски измерения. Историческата роля на ДПС е, че трансформира болката от възродителния процес във воля за обща държавност. Времето доказа развитието на партията като модерната либерална партия на България с безспорни и категорични международни позиции – Либералния интернационал, АЛДЕ и Европейския парламент съответно, категоричен е председателят на ДПС.

ДПС има високата политическа привилегия в своята идентичност да защитава всяко накърнено право, достойнство и чест на всеки български гражданин. За това ще бъде нашият глас в 43-то Народно събрание, допълва Местан.

Пожелавам на всички членове и симпатизанти на ДПС, на всички български граждани мирна, ще рече, толерантна, здрава и успешна 2015 година! - казва още Лютви Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!