ДПС стана на 25 години, Местан пак нападна кабинета заради ПФ

Мирна година означава толерантна година, твърди лидерът на формацията

OFFNews Последна промяна на 04 януари 2015 в 20:00 2911 12

Лютви Местан

"Днес, като опозиция на управлението на страната, ДПС има високата отговорност на евро-атлантически коректив на едно управление, което, предвид на прякото участие на националпопулистите, представя първият сериозен отстъп от ценностнополитическата ориентация на България".

Това посочва председателят на ДПС Лютви Местан в писмо до Ахмед Доган, членовете и симпатизантите по случай 25 години от създаването на партията.

Днес – на 4 януари 2015 година, е важно да се подчертае, че ДПС е партия – категория в политическата система на европейска България – член на НАТО. В този авторитет, разбира се, се влагат най-напред политическата мъдрост, зрялост и далновидност на основателя – д-р Ахмед Доган, и на учредителите й, пише Местан.

Преди 25 години ДПС се роди от болката на т.нар. Възродителен процес като обективна необходимост да бъдат възстановени отново изконни човешки права, за да придобият те нови, европейски измерения. Историческата роля на ДПС е, че трансформира болката от възродителния процес във воля за обща държавност. Времето доказа развитието на партията като модерната либерална партия на България с безспорни и категорични международни позиции – Либералния интернационал, АЛДЕ и Европейския парламент съответно, категоричен е председателят на ДПС.

ДПС има високата политическа привилегия в своята идентичност да защитава всяко накърнено право, достойнство и чест на всеки български гражданин. За това ще бъде нашият глас в 43-то Народно събрание, допълва Местан.

Пожелавам на всички членове и симпатизанти на ДПС, на всички български граждани мирна, ще рече, толерантна, здрава и успешна 2015 година! - казва още Лютви Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.01 2015 в 22:28

Дори в изгрева на демокрацията все още е носел българското име Владимир Зидаров и е бил кандидат депутат на СДС. Сега е Лютви Местан и води силна протурска и проислямистка политика, ходейки из селата и градовете с преобладаващо турско население и им говори от трибуната на турски, намиращ се на българска земя. България му е дала толкова много,че ако беше заминал в Турция всичко това щеше да е само бледа мечта там..., пък нека замине, там да се докаже като е толкова умен и кадърен,но си натиска тук парцалките и се прави на велик турчин на българска земя. Там като отидат реват за България,щото никой не ги смята за хора, но тук са много ербап, защото има кой да им уйдисва, "всички са маскари", както е казал бай Ганьо. Пред нас играят циркове,а вечер си пият заедно ракията и се чудят кой как да откъсне по-голямото парче от 'баницата", сиреч България и как да изпратят роднини и деца да учат и живеят в Америка. Анатема на такива жалки политици, обричащи народа си на глад и мизерия!

05.01 2015 в 21:43

Време е да се появи нов Влад Цепеш и да му сцепи задника на тоя глистосерник.

05.01 2015 в 17:31

Този човек трябва да се чувства МНОГО неудобно в тази родина, ами като не му е удобно пътя и да не се връща. Начетен, знаещ, но освен да се прави на обиден за този възродителен процес и да всява негативи сред братята и сестрите си по вяра,май за друго не беше избран. Защо никой от тях не се извини на целия български народ за 5 те века турско робство, джамии, новини на турски и т.н. Що не ги търсехте тези права при Тато, щото имаше Белене и мирно си стояхте на задниците. А пък това,че когато някога се полагаха кандидат-студентски изпити, техните документи се приемаха в друг офис и кандидатстваха с предимство,изкарах ли 2,50 и бяха вътре,някои от хя български не можеха да оправят,камо ли висше да звършат, а че държавата им отпускаше безлихвени кредити, това защо никъде не се споменава да му се не види... Имаше работа и за нас и за тях. И не ние помежду си се мразим с брата мюсюлманин, ами ей такива като този умния и другите всички наши политици събуждат такова вражеско мислене и отношение между българи и турци.Живяла съм в такъв край и там хората се отнасяха към мен с много голямо уважение. Така,че Местан да не приказва врели-некипели и то от името на целия турски народ Вече като го чуя този и ми се гади, а като му погледна мазната физиономия, нали се сещате...какво ми иде да направя. Хайде, на който не му е удобно да си ходи в майка Турция, те там ги чакат с развързани кесии и почетни жители ще ги направят БИЛЛЛЯ!

05.01 2015 в 13:54

Тия са ги създали веднага след идването на нова година - прави сметка какво са си говорили преди това за да ги създадат точно в началото на годината. Някой усмихнат комунист е подал документите още първия ден и сега 25 години по-късно демографски се вижда, че ще си ни потурчат с тия над 3000 джамии - само е въпрос на още няколко години да се изравним с малцинствата за да ни го върнат за възродителния процес и да покажат, че не те, а ние сме били 500 години роби. Те и КТБ на петък 13 я затвориха ама на кой му пука вече платихме си я.

05.01 2015 в 00:58

Смърт на ДПС!

04.01 2015 в 22:55

Когато и да бъде забранено и закрито т.нар. "дпс" - винаги ще бъде късно. Това фирмено сдружение "е--" мамата на цялата ни държава. Искрено се надявам, че скоро ще бъдат там, където им е мястото - на боклука!

04.01 2015 в 22:13

На 09.03.1985 година терористите поставят бомба във вагона за майки с деца на влак № 326
Заради закъснение на влака бомбата избухва на гара Буново, а не в тунела, както е било изчислено да се случи.
Само поради това обстоятелство жертвите на този гнусен акт са само 8, а не са много повече, както би се случило, ако взрива се е бил случил в тунела.
Кои са атентаторите?
Атентатите извършени от членове на протурската терористична организация „Турско националноосвободително движение в България“, чийто наследник днес се явява противоконституционната партия ДПС.
Техните аргументи са, че атентатите в Пловдив, Варна, Сливен и № 326 са „борба срещу Възродителния процес“, но това надали е така, защото тези действия вероятно имат доста по-стар замисъл, а изтъкнатата от тях причина е само повода, на който да се позоват.
Истината е, че подобни организации като тази е имало и преди, като тяхната цел е била да се извърши сепаратизъм и регионите населени с мюсюлмани да бъдат отцепени от България и да бъдат присъединени към Турция.

04.01 2015 в 21:44

Най големия мафиот след бащицата Доган!!!!!!!!!!!

04.01 2015 в 21:23

Eeeeй, стига си развявал този възродителен процес, нали ти се извиниха от бспту и се целунахте даже!

04.01 2015 в 21:05

Все повече се убеждавам, че Местан, заедно с цялото ДПС, не може да донесе нищо позитивно за България.