Местан: На управляващите им трябва универсален враг и ние сме избрани

Ивайло Анев 16 януари 2015 в 09:06 4592 6

Лидерът на ДПС пожела успех на правителството на Бойко Борисов.

По думите му това не е лицемерие, защото неуспехът на всеки кабинет се заплаща от всички в България.

„На управляващите обаче им трябва универсален враг и ние сме избрани”, смята лидерът на ДПС. Той заяви, че са единствената политическа сила, която даде парламентарно представителство на ромите в България и защитават етноса с легални политически средства.

Според Местан проблемът на властта не е ДПС, а немощта на кабинета.

"ДПС ще гласува не в подкрепа на ГЕРБ, а в подкрепа на собствената си политическа идентичност. Ако някой очаква да се държим талибански опозиционно, да гласуваме винаги против всичко, защото сме опозиция, няма да стане", коментира лидерът на Движението.

Лютви Местан коментира думите на Георги Първанов, че се наблюдава сближаване между ДПС и ГЕРБ

В края на миналата година лидерът на АБВ заяви, че зачестяват случаите, в които ГЕРБ не получава подкрепата на своите коалиционни партньори и прокарва решения с гласовете на ДПС и според него това показва сближаване между двете политически сили.

Местан определи думите на Първанов като някакъв вид ревност.

Лидерът на ДПС не пропусна да спомене и "изтръгването" на кадри на ДПС от всичките нива на властта. Той определи като политическа немощ случващото се. "Това е елементарен подход", добави Местан.

"Крайно време е и Реформаторския блок, и ГЕРБ да разберат, че нямаме проблем с крайните националисти. Това е ценностен проблем - отричане на мултикултурализма", убеден е Лютви Местан.

Той коментира и карикатурите във френския вестник "Шарли ебдо", чиято редакция беше нападната от двамата братя Саид и Шериф Куаши. 12 души загинаха - 8 журналисти, двама полицаи, посетител в редакцията и неин служител. 

Местан сподели, че свободата на словото не може да се сблъска с въпроса за вярата. "Няма значение какви чувства се пораждат в съкровеността на един мюсюлманин, защото нищо не може да оправдае човешките жертви", категоричен бе той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови