Местан: Борисов вкара Николов и Фандъкова в блатото на Цветанов

OFFNews 16 февруари 2014 в 16:54 5785 28

Вместо да се освободи от Цветанов, Борисов избра да пожертва Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, като ги вкара в блатото на Цветанов. Това не е никаква промяна, а жалка имитация на промяна.

Това заявява лидерът на ДПС Лютви Местан в становище относно резултатите от конгреса на ГЕРБ.

Не двама, а всички кметове на ГЕРБ да бяха избрани за заместник-председатели, не можеха да скрият безспорния факт, че Цветанов остава, при това с непокътната власт. Всички останали са камуфлаж. Тук номерът на Борисов няма да мине, заявява Местан.

Според него ГЕРБ стават все по-същите, остават си същата авторитарна партия, макар че вече е по-правилно да се говори за авторитарен дуализъм, при който председателят на партията е в тежка зависимост от заместника си. "Борисов е достоен за съжаление, защото явно е заклещен здраво от Цветанов. Няма накъде да мърда. Ще си носи воденичния камък, с който са двете страни на едно и също нещо, наречено ГЕРБ – силовашката квазипартия на задкулисието в българската политика. Оттук нататък каквото и да е единодействие или съвместно действие на останалите партии, особено от дясното, с ГЕРБ е съглашение с Цветанов. Общото им членство в ЕНП няма да ги оправдае пред демократично мислещия избирател", казва Местан и допълва: "Неслучайно и Костов потвърди тезата, че така ГЕРБ запушва всяка възможност за нова, дясна алтернатива".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews