Цветанов отчете отлични резултати. Не издаде притеснение за поста си

Нели Чолашка 16 февруари 2014 в 14:13 2763 6

Цветанов се похвали, че при учредяването на партията в нея са членували 4000 души, а миналата година броят на членовете е нараснал до 78 хил. души. Снимка: Пресцентър ГЕРБ

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов отчете отлични резултати за ГЕРБ от създаването ѝ през 2006 г. и начерта светло бъдеще за партията в отчета на Изпълнителната комисия на партията.

По време на речта си пред делегатите на редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание вторият човек в ГЕРБ не се държа като човек, който очаква да бъде свален от поста зам.-председател.

От седмица упорито се говори, че Бойко Борисов ще го махне от този пост, но в интервю за „Преса” Борисов отрича, че ще го стори.

Очаква се той да сложи още поне двама заместници на партията. Досега Цветанов беше единственият заместник на Борисов.

След отчета на Цветанов започна същинската работа на конгреса по избора на ново ръководство и промяна на Устава на партията, която ще се води при закрити врати.

Цветанов обяви още в началото на речта си, че ГЕРБ е безспорният лидер в център-дясно.

Доказателство за това бил фактът, че конгресът на партията ще бъде уважен от председателя на ЕНП Джоузев Доу. Той обаче все още не се е появил на конгреса.

Цветанов се похвали, че при учредяването на партията в нея са членували 4000 души, а миналата година броят на членовете е нараснал до 78 хил. души.

Той благодари на тези, които са се присъединили след средата на 2013 г., след като ГЕРБ вече беше в опозиция.

Зам.-председателят отчете още, че партията разполага с 1608 общински съветници и над 300 клуба в цялата страна.

Ние сме силни и в бъдеще ще побеждаваме, прогнозира Цветанов. Той предрече, че партията ще има най-много депутати в Европарламента след изборите през май.

Цветанов опроверга конституционния съдия Георги Марков, който изнесе приветствена реч непосредствено преди него, че победите на ГЕРБ не са пет, а са седем.

Преди Цветанов прочуствена реч за успехите на ГЕРБ направи Георги Марков, който освен бивш конституционен съдия е и сред основателите на партия РЗС.

„За първи път партия на 8 години победи партия на 120 години – пет пъти. По темата „Костинброд” ГЕРБ от морална и политическа гледна точка не е обвиняем, а е обвинител и ще продължава да бъде обвинител. 

За мен е чест да съм консултант на ГЕРБ по един толкова важен въпрос – свикване на Велико Народно събрание, нова Конституция.
Без ГЕРБ това не може да се случи. Беше направен най-подлият опит да бъдете победени служебно. Беше нарушено и погазено едно от малкото достижения на крехката демокрация, а именно политическа тишина в деня преди изборите”, заяви Марков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков