Quantcast

Менда Стоянова: Може да вдигнем заплатите на библиотекарите

ОFFNews Последна промяна на 24 ноември 2015 в 14:59 3150 5

Менда Стоянова: Може да вдигнем заплатите на библиотекарите

"Ще обсъдим възможностите как бихме могли да отделим допълнителни средства за заплати на служителите в централните културни институции".

Това заяви председателят на комисията по бюджет и финанси към парламента Менда Стоянова от ГЕРБ. Тя заяви, че се е срещнала с протестиращите.

Тя обясни, че това може да се случи между първо и второ четене на бюджета за догодина.

„Срещнахме се със синдикатите на музейните работници и приехме тяхната декларация. Смятам, че техните искания са справедливи", каза Стоянова.

Според него този сектор е "хронично недофинансиран", особено тази част от него, която е на подчинение на Министерство на културата.

"Става дума за хора, които са с висше образование, а получават минимална работна заплата", призна тя, но добави, че има много други сфери, които са с подобни заплати.

"Без да искам да противопоставям едни сфери на други, трябва да кажа, че социалните работници също са с доста ниски заплати", каза Стоянова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.11 2015 в 20:24

Всичко е "хронично недофинансирано" с изключение на депутатите и служителите в министерствата. И който се обади, той ще получи бонбонче, което няма да му реши проблема. Сега ли разбраха какви са заплатите?

24.11 2015 в 16:56

Много нагла и гадна простакеса, коя е тая крадлива мутреса, че да се гаври с хората и до кога?!

24.11 2015 в 15:31

Сега видях , че библиотекарите са излезли на протест . То е ясно , че бойковата пасмина само под натиск може да работи , само ми е чудно защо не сме се вдигнали цялата държава да ги задължим да работят .......

24.11 2015 в 15:23

така де, добре, вдигнете заплатите, ама направете и там някоя друга реформа изразена в съкращение. Ето, на. Ходих в библ. на Читалище Пробуда. Взимах книги. Три библиотекарки на щат и има няма 20-30 читатели. Повечето учебници които взимат нещо си докато има изпити. Ако попиташ библиотекарките за някоя книга, мъка е да си вдигнат диференциала да ти покажат къде да търсиш. Картотеката задръстнена, нови книги само като подарък. Работят по 8 часа. Стига и една библиотекарка и да уплътнява времето си .

24.11 2015 в 15:21

Няма такава безочливост , вдигат с някви нищожни проценти заплати които се регулират от държавата , при положение , че тези повишения ги е изяла инфлацията преди поне 3-4 години . Намерете начин да повишите общия стандарт на живот ве нищожества , докарайте реални инвестиции , или държавата да инвестира, стига сте строили игрища по селата за бабите , дайте им възможност за достойни старини ...