Quantcast

Менда Стоянова: Коалицията ще е 2 плюс 2

Offnews Последна промяна на 31 октомври 2014 в 21:59 3478 4

България я чака управление на малцинството, формирано от ГЕРБ и Реформаторите, но с подкрепата на АБВ и Патриотичния фронт. Това е т.нар. формула 2+2, заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова. Надявам се да се разберем. Ако обаче пак се стигне до избори, това ще е пълен колапс за държавата. Ние не поставяме ултиматуми, просто обясняваме как стоят нещата, каза още Стоянова.  

По ключовата тема за КТБ тя подчерта, че днес е бил последният срок за спасяване на трезора и целта до последно е била оцеляване на банката. Нямаше обаче как да бъде приета офертата на фонда от ОМАН и ЕПИК, защото тяхната помощна инвестиция в активи водеше право към фирмата "Бромак" на Цветан Василев. КТБ явно е била гнила ябълка, която е оставена да гние още, докато се стигне до пълното и разлагане, каза още Менда Стоянова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.11 2014 в 19:27

Сънародници мои,
Намираме с повратен момент. Дълго живяхме с мисълта, че не е възможна истинска промяна. В човешката история има много примери, когато мощта на един видимо непоклатим фактор се превръща в унищожителна за самия него стихия. По силата на собствената му вътрешна антилогика ! Точно такъв е случаят с модела КОЙ, материализиран в икономическо-политическата пирамида КТБ ! Саморазрушението на този модел започна и не може да бъде спряно. Проблемът е - с какво той ще бъде заместен. Политическата конюнктура сега предоставя уникален шанс на парламентарно представените политически сили около коалицията „ГЕРБ -Реформаторски блок” да налеят основите на нещо здраво и добро ! Точно сега ! Защото исторически шансът никога не се повтаря ! Съзерцателното бездействие в очакване на по-добър шанс води единствено до пропиляване на реалния шанс ! Предизвикателството е наистина огромно ! Този, който дръзне да се преборва с него ще бъде принуден по-рано или по-късно да напусне преждевременно полесражението. Ала дори да не успее да реализира всички свои цели, той може да зададе посоката, да реализира някои от тях и да докаже на своите избиратели на дело, че е имал волята да ги осъществи ! Убеден съм, че честните и мислещи хора ще оценят това !
Полезният ход е само един – пълен напред към реформаторско правителство и единни реформаторски действия ! Без каквито и да било сметки и резерви за дългосрочност !
Господ издига мост под краката на онзи, който дръзва да тръгне в неизвестното !
Успех !

01.11 2014 в 14:30

За Хелоуин Пеевски е маскиран като борец срещу модела ‪#‎КОЙ‬ - такъв коментар се появи във Фейсбук след мижавия протест пред парламента, организиран от “Протестна мрежа” в петък.
Протестът беше от стотина души, като на площада се появи още една група протестиращи - вложителите в КТБ.

Такова слабо присъствие показва няколко неща. Първо, става очевидно, че протестите от миналото лято до голяма степен са били в подкрепа на Бойко Борисов - поне значителната част от протестиращите са предпочитали той да се върне на власт. Сега нямат мотив да протестират. Увещанията на участници в миналогодишните протести, че не искали да се връща Борисов се оказаха наивни.

Проповядваната идеологема “моделът Кой” е неясна и не може да събере много хора под знамената. Колкото и да я повтарят хора от “Протестна мрежа” и др., това е абстракция, вместо конкретни имена.

По време на правителството на Орешарски имаше лозунги “мафия” и “боклуци”. Сега такива лозунги отсъстват. Макар да е очевидно, че понятиято “мафия” е по-близо до Бойко Борисов, отколкото до Орешарски.
Една ясна и конкретна идея може да обедини хора за някаква кауза. Зад “модела Кой” какво седи? То е нещо като числото Пи, някакво хипотетично задкулисие. Може ли да има митинг с плакати за числото Пи? Защо не го посочат конкретно? Примерно да посочат в каква комбинация, с кого е обвързан Пеевски сега. Вместо абстракцията “Кой” може да се посочи очевидно свързаният с Пеевски главен прокурор Цацаров, който пък е избран на този пост от Бойко Борисов (най-ясно заявено със знаменателната реплика “ти си го избра” от бившия градски прокурор). Може да се говори за ролята на Доган. Сътрудничеството между Борисов и Пеевски (зад когото седят ДПС и Доган) е абсолютно същото както по времето на управлението на Борисов.

В някои коментари в интернет се прокрадва идеята, че протестът в петък е казионна имитация на протест, колкото да се отбие номерът и да се покаже, че ето, нищо че ГЕРБ са на власт, ние пак ще протестираме срещу “Кой”.

На миналогодишните протести имаше добре нарисувани плакати и отпечатани фланелки на един страшен Орешарски, изобразен като череп. Такива с Борисов няма и не е имало. Очевидно го имат за по-малко страшен.

Протестът действително беше никакъв, без ентусиазъм. А в момента има повече основания за протест от миналото лято. Тогава бяха посрещани на нож мерки за нов външен дълг или кадрови назначения. Сега има не по-малко скандални назначения, беше организирана нахално пред очите на цялото общество банкова криза и се готви ограбването на активите на една банка, в парламента се договарят не по-малко скандални коалиции.

Впрочем, има време да се види ясно кой за какво се бори и “Кой” за какво служи.


*
Иван Бакалов

01.11 2014 в 11:49

Това е следващия ФИНАНСОВ МИНИСТЪР. Помнете ми думата.Това съм го казал още май месец.

01.11 2014 в 00:45

... лелечетата от герП засенчиха лая мазолова!

хахахахахахахахахахаха