Мъж избегнал трагедията на 'Струма', защото сменил превозвача

Близките му два дни са мислели, че е загинал в тежката катастрофа

OFFNews 26 ноември 2021 в 09:37 6697 0

Млад мъж избегна трагичния инцидент на магистрала "Струма" по щастлива случайност - в последния момент той променил решението си и пътувал с друга фирма до Истанбул. Близките му обаче не знаят за това и го издирват два дни, убедени, че е загинал в опожарения автобус, тъй като Енес обичайно пътувал с "Беса Транс". 

"Мислех да отида до Истанбул за два–три дни с тази агенция, но се премислех и тръгнах с друга фирма. Направих си тест за COVID-19 и си смених резервацията. Вкъщи обаче знаеха, че пътувам с тази агенция. Нямах контакт, нямах интернет и роуминг. На връщане към Северна Македония телефонът ми нямаше мрежа и след два дни се появих", разказва Енес пред бТВ.

Това е причината близките му да не се свържат с него. Роднина научил за трагичния инцидент рано сутринта след катастрофата от интернет.

"Близките му казаха, че не могат да се свържат с него от няколко часа. Започнахме да търсим братовчеда Енес, но не успявахме да го открием – не беше онлайн. Мислехме, че е с автобуса на „Беса транс“. След 4-5 часа разбрахме, че е жив и не е с тази фирма", разказва Джелал.

"Това е от Господ, не знам дали ме чува в този момент, но изпращам голямото си съчувствие за починалите и техните семейства, за които е много тежко", казва още Енес.

Днес се очаква българските прокурори, ангажирани с разследването на причините за трагедията, да пристигна в Северна Македония. Те ще вземат ДНК материал от близките на починалите. 

Вчера говорителят на главния прокурор Сийка Милева обяви, че жертвите от автобуса, изгорял на магистрала "Струма", са 44, а не 45. Спасили са се осем души, а не седем. Това е разказал мъжът, разбил задното стъкло на автобуса, през което са успели да изскочат оцелелите.

От думите на Милева се разбра, че не е имало взрив и пожарът не е тръгнал от запалването на резервни туби с гориво в рейса. Разследването е показало, че не става дума за атентат.

За наличието на туби с гориво съобщи секретарят на областния съвет за сигурност на Перник Васко Пиргов, който се появи на местопроизшествието малко след трагедията. Преди дни той обясни, че причина за катастрофата е несъобразена скорост и заблуда на шофьора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови