Според очевидец причините за инцидента при Боснек са несъобразена скорост и заблуда на шофьора

OFFNews 23 ноември 2021 в 10:46 25534 1

Несъобразена скорост и заблуда на шофьора са най-вероятните причини за тежката катастрофа край Боснек, при която загинаха 45 македонци - тази хипотеза изказа секретарят на областния съвет за сигурност на Перник Васко Пиргов пред бТВ. Пиргов е бил на мястото на инцидента около 3:30 часа.

От думите му стана ясно, че шофьорът на пламналия автобус се е заблудил заради отбивка и в последния момент е ударил предната дясна гума в пътен знак, който изхвърчал на 45 метра. Пиргов отрече вероятността водачът на рейса да е заспал, защото малко преди това е спрял на бензиностанция, която се намира на 20 мин. път.

Няма как и да е поднесъл автобусът, защото няма спирачен път на магистралата. 

Пиргов обясни, че пожарът е тръгнал от предната част на автобуса, където имало туби с гориво. Те се възпламенили от парното след теч. Хората вероятно са се задушили и това обяснява защо не са успели да напуснат пламналия автобус, смята секретарят на областния съвет.

Експлозията е от гръмнала предна гума. Предната дясна врата е блокирала, а страничната е била отворена, но хората не са успели да напуснат автобуса. Спасилите се са успели да излязат през задното дясно стъкло, обясни Пиргов.

Васко Пиргов допълни, че гледката е била ужасяваща, дори ламарините на автобуса са изгорели при пожара. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

1

Човека

23.11 2021 в 13:01

Не знам за какво разследване става въпрос когато от един прост поглед в гугъл мапс всичко може да ви стане ясно.
Има "стрийт вю" снимки на участъка от май тази година. Двеста метра преди мястото на катастрофата пътят е в десен завой и маркитовката между най-дясната и средната лента (незнайно защо) е протрита прекъсната линия! Интуитивно превозното средство би се движило най в дясно до момента на излизане от завоя. Изведнъж бледата прекъсната линия преминава в още по бледа двойна лента и шофьора се оказва в ситуация да избегне влизане в отбивката. Точно там се е нанизал в мантинелата.
Абсолютно неадекватна и невидима пътна маркировка както в по голямата част от пътищата у нас.