Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Маргарита Попова даде на заден за президентската надпревара

OFFNews 24 януари 2016 в 13:10 5325 15

Маргарита Попова
Маргарита Попова днес отхвърли вероятността да се кандидатира за президент

"Днес не ме занимават планове да се кандидатирам за президент. Зад мен не стоят никакви кръгове, финансови инструктори и какво ли не още, които да подготвят кампании и да правят кампании. Това заявявам открито и отговорно пред народа и нацията, за които съм се обрекла да работя през тези пет години, и занапред, както мога и с каквото мога", каза днес по БНР вицепрезидентът Маргарита Попова.

Само преди три дни Попова намекна пред "Канал 3", че би участвала в надпреварата. Попитана дали е готова да се впусне в битката за поста на държавен глава, Попова тогава отговори "Защо не?".

Днес тя допълни, че няма ангажимент към медии или партийни структури за подобен ход. "Имам добри отношения с всички представители на политически партии и съм длъжна да го имам, защото институцията го задължава", така Маргарита Попова коментира изказванията на анализатори, че ДПС би я издигнало за кандидат на президентските избори.

Същият отговор вицепрезидентът даде и на въпроса за евентуалното и присъединяване към БСП, заради използваната от нея "лява реторика", когато говори за социалната държава, недостъпното здравеопазване и образование и бедността.

"Подобно говорене е спекулация. Освен това, то е много погрешно, заяви Маргарита Попова. Тя каза още, че проблемите на политическия ни елит, водят до опасни разделения в обществото:

Вицепрезидентът смята, че нацията днес се нуждае от единение, съгласие, взаимно уважение, разбиране и спокойствие, за да има напредък в реформите. "Ключова дума днес е стабилността в държавата. Ако ние непрекъснато провокираме разделение, насаждаме разделение и недоверие, няма да се придвижим напред. Това е моята платформа", каза Маргарита Попова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews