Манолова: Столична община ще отвори обществени поръчки за 80 милиона дни преди изборите

OFFNews Последна промяна на 21 септември 2019 в 13:24 3031 1

Офертите за закупуването на електробуси и зарядни станции за Столична община ще бъдат отворени на 23 и 24 октомври, буквално дни преди изборите на 27 октомври. Готова съм да поставя в плик името на кандидата, който ще спечели едната обществена поръчка, която е пренасочена от 9 за 23 октомври. Пликът ще предоставя на журналисти във вторник, обяви днес кандидатът за кмет на София Мая Манолова.

Използвам случая да повдигна темата за поредните обществени поръчки, обявени от Столична община чрез нейните транспортни дружества, този път са за 80 милиона лева - за закупуването на електробуси. На практика тази покупка е в интерес на столичани, защото довеждащият транспорт до метрото би следвало да става по този начин. Но защо тези поръчки са обявени: едната - на 27 август, другата - на 9 септември, и ще бъдат отворени два дни преди изборите? - попита Манолова.

При това едната поръчка, която уж е спешна, е трябвало да бъде отворена на 9 октомври, но с промяна в параметрите на процедурата датата е насрочена за 23 октомври. Става дума за харчене на огромен ресурс - 80 милиона лева за двете поръчки, който ще се изразходва непрозрачно, защото липсва обсъждане заедно с гражданите, липсват мотиви защо поръчката е формулирана по този начин. Самите условия, заложени в процедурите, са ограничителни и според експерти те са подготвени за определени кандидати, коментира кандидатът за кмет на София.

Готова съм да поставя в плик името на кандидата, който ще спечели едната поръчка, която е пренасочена от 9 за 23 октомври, забележете - за да няма време да се развихри скандал с предварително определения спечелил кандидат! Може би очакването е, че непосредствено преди изборите въпросът ще бъде необратимо решен, а от друга страна няма да има време да стане скандал, каза Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8015

1

svetliosdg

21.09 2019 в 17:23

Явно според коалиция "Мая инвалида",общината трябва да спре да работи,защото видите ли тя има желание да стане кмет?!Що за дебилщина?!