Quantcast

Манолова предлага опция "вот против всички" при задължително гласуване

Ивайло Анев Последна промяна на 14 януари 2015 в 12:21 4005 11

"Ако ще има задължително гласуване, е редно да се позволи на избирателите да имат избор и в бюлетината да има опция „вот против всички”. Това поиска в кулоарите на парламента депутатът от БСП Мая Манолова.

По думите от БСП са "за" това гражданите да се произнесат искат или не задължително гласуване в Изборния кодекс, тоест първо да се проведе референдум, след това да се направят съответните промени в Конституцията и законодателството.

Според Манолова такава промяна не може да се направи сама за себе си.  "Ако ще задължаваш хората, ще ги санкционираш, ако не гласуват, трябва да създадеш възможности да могат да упражнят това свое право, тоест да се направят сериозни промени в избирателните списъци", категорична беше тя.

„Аз лично, ако се стигне до задължително гласуване, ще предложа в бюлетината да има квадратче „вот против всички”. Така ще бъде по-коректно към българския избирател. Ако не харесват нищо от това, което се предлага на политическия пазар, да могат да откажат „да пазаруват” един или друг кандидат”, каза още тя.

"Против съм електронното гласуване, защото то крие много опасности за тайната и манипулациите на вот“, каза още червеното острие.

Манолова отговори на нападките на Цветан Цветанов в декларацията която представи той срещу БСП парламента. В декларацията на ГЕРБ се критикуваше опозицията, като беше наречена "неработеща.

„Г-ц Цветанов нека да се съсредоточи в собствената си партия и проблемите в управляващата коалиция, защото сигналите, които те излъчват са за вътрешни неразбори. Лесно е когато товариш хората със заеми и спиране на влакова“, посочи Манолова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.01 2015 в 23:13

Докога тая чавка ще държи дидактични тиради? Разкарайте я!

14.01 2015 в 21:23

Добра идея е да имаме право да гласуваме с положителен и отрицателен вот(2 вота). Примерно: положителен вот със знака "V" и отрицателен със "X". Като V vs X =0 ето и механизъм по който да изритаме ДПС от властта!

14.01 2015 в 17:50

На Лая Общова и обръщаха внимание в новия и изборен кодекс който тя прави само чалмите и то все беше Мустафа Карадаиъ като му приемаше неговите всички предложения щото ако не ги приемеше нямаше да има власт за нея и цялата и секта.Трябва да се въведе задължително гласуване и да ги видим и червените и чалмите какво ще правят!?

14.01 2015 в 15:16

А ако тези 52%, които не гласуваха на последните избори, гласуват "против всички", какво правим тогава?

14.01 2015 в 14:46

А може ли под квадратчето "вот против всички" да има и едно "вот против Мая", белким се отървем?

14.01 2015 в 14:28

Към Миро - не лошо предложение - преференция "против".
Резултата от такова гласуване ще е много интересен, особено за такива като Мая.

14.01 2015 в 14:06

ха....баси тъпия ПИ-АР...да даваш предложения, за които е пределно ясно, че няма да бъдат приети и да трупаш активи само за това, че си дал подобни предложения.....тарикатите са тарикати, защото балъците са балъци.

14.01 2015 в 13:59

Аз пък предлагам насочен вот на хейта Марсолова - тоест вот против теб, преференциално :) Ако можехме да гласуваме против определена партия избирателната активност щеше да е 150% а ДПС щяха да са на -30% начело с успялото кюфте и на майка му путката

14.01 2015 в 13:41

Невалидна (празна) и гласувал срещу всички са малко различни.

14.01 2015 в 13:00

все едно че не може да се пусне празна бюлетина...
ама не трябва да се измисли някаква глупост