Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Манолова предлага опция "вот против всички" при задължително гласуване

Ивайло Анев 14 януари 2015 в 12:21 4586 11

"Ако ще има задължително гласуване, е редно да се позволи на избирателите да имат избор и в бюлетината да има опция „вот против всички”. Това поиска в кулоарите на парламента депутатът от БСП Мая Манолова.

По думите от БСП са "за" това гражданите да се произнесат искат или не задължително гласуване в Изборния кодекс, тоест първо да се проведе референдум, след това да се направят съответните промени в Конституцията и законодателството.

Според Манолова такава промяна не може да се направи сама за себе си.  "Ако ще задължаваш хората, ще ги санкционираш, ако не гласуват, трябва да създадеш възможности да могат да упражнят това свое право, тоест да се направят сериозни промени в избирателните списъци", категорична беше тя.

„Аз лично, ако се стигне до задължително гласуване, ще предложа в бюлетината да има квадратче „вот против всички”. Така ще бъде по-коректно към българския избирател. Ако не харесват нищо от това, което се предлага на политическия пазар, да могат да откажат „да пазаруват” един или друг кандидат”, каза още тя.

"Против съм електронното гласуване, защото то крие много опасности за тайната и манипулациите на вот“, каза още червеното острие.

Манолова отговори на нападките на Цветан Цветанов в декларацията която представи той срещу БСП парламента. В декларацията на ГЕРБ се критикуваше опозицията, като беше наречена "неработеща.

„Г-ц Цветанов нека да се съсредоточи в собствената си партия и проблемите в управляващата коалиция, защото сигналите, които те излъчват са за вътрешни неразбори. Лесно е когато товариш хората със заеми и спиране на влакова“, посочи Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!