Цецка Цачева поиска имунитета на Мая Манолова

OFFNews 18 декември 2014 в 09:05 4455 6

Председателят на Парламента Цецка Цачева призова червената депутатка Мая Манолова доброволно да даде имунитета си, за да може да я съди.

"Не искам извинение от нея. Всеки, който излезе в пленарна зала, трябва да не забравя, че е народен представител и за думите, които изрича, трябва да носи отговорност", заяви Цачева пред bTV тази сутрин.

Скандалът между двете избухна по време на вчерашното пленарно заседание, когато Манолова обвини Цачева, че е подписала документ, с който е разрешила ратификацията на споразумение между българското и германското министерство на икономиката да бъде обнародвана, преди да бъде гласувана в Народното събрание.

"С този акт разпуснахте Народното събрание и го унизихте максимално", каза от трибуната социалистката.

Цачева заплаши Манолова, че ще я съди за клевета заради тези думи. Тя дори излезе на трибуната да обясни казуса.

"В Държавен вестник се обнародват актове, които носят подписите съответно на представляващия Конституцията. Няма задължение за никой от народното събрание да извършва ревизия на съдържание на постановления, гласувани от Министерския съвет.

...

Всякакви подобни изказвания на хора, учили-недоучили, по процедурата за обнародване в Държавен вестник уронва авторитета на Народното събрание", обяви Цачева.

"Не съм цензор, който има право да спира или да следи начина, по който говорят народните представители. Езикът на охулване и злепоставяне на опонента, дори езикът на омразата, не дава пример на хората, които очакват да видят смислен дебат. Болно ми е, че се принизява институцията", каза Цачева пред bTV тази сутрин.

По думите й българският парламент е представителен образ, извадка на българското общество и няма как депутатите да са по-различни от него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!