Quantcast

Цецка Цачева поиска имунитета на Мая Манолова

OFFNews Последна промяна на 18 декември 2014 в 09:05 3666 6

Председателят на Парламента Цецка Цачева призова червената депутатка Мая Манолова доброволно да даде имунитета си, за да може да я съди.

"Не искам извинение от нея. Всеки, който излезе в пленарна зала, трябва да не забравя, че е народен представител и за думите, които изрича, трябва да носи отговорност", заяви Цачева пред bTV тази сутрин.

Скандалът между двете избухна по време на вчерашното пленарно заседание, когато Манолова обвини Цачева, че е подписала документ, с който е разрешила ратификацията на споразумение между българското и германското министерство на икономиката да бъде обнародвана, преди да бъде гласувана в Народното събрание.

"С този акт разпуснахте Народното събрание и го унизихте максимално", каза от трибуната социалистката.

Цачева заплаши Манолова, че ще я съди за клевета заради тези думи. Тя дори излезе на трибуната да обясни казуса.

"В Държавен вестник се обнародват актове, които носят подписите съответно на представляващия Конституцията. Няма задължение за никой от народното събрание да извършва ревизия на съдържание на постановления, гласувани от Министерския съвет.

...

Всякакви подобни изказвания на хора, учили-недоучили, по процедурата за обнародване в Държавен вестник уронва авторитета на Народното събрание", обяви Цачева.

"Не съм цензор, който има право да спира или да следи начина, по който говорят народните представители. Езикът на охулване и злепоставяне на опонента, дори езикът на омразата, не дава пример на хората, които очакват да видят смислен дебат. Болно ми е, че се принизява институцията", каза Цачева пред bTV тази сутрин.

По думите й българският парламент е представителен образ, извадка на българското общество и няма как депутатите да са по-различни от него.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.01 2015 в 13:52

За последен път се уверявам, че СИ Е ЕБАЛО МАЙКАТА !!!

18.12 2014 в 12:07

Трябва да призная, че мая Манолова е далеч по-добър юрист от Тетка Цецка, и в случая е права. Не ме разбирайте само погрешно, че казвам, че мая е добър юрист.

18.12 2014 в 10:50

да подпишеш публикуване на ДС с решение което не е взето от НС Е ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ С/У ДЪРЖАВНОСТТА. Така че Цецка да не е толкова нахална. Тя трябва да си даде оставката. Това трябва да кажем ако искаме ДА СМЕ ЧЕСТНИ И СПРАВЕДЛИВИ.

18.12 2014 в 10:34

Баси лъжата, кой е писал тази статия. Сутринта лично слушах интервюто и въобще не е ставало дума за сваляне на имунитет, даже Цачева ясно каза, че като това не е престъпление от общ характер и няма да се сваля имунитет, а например може да заведе гражданско дело или от наказателно, но от частен характер!

18.12 2014 в 10:02

Тая самозабравила се полуграмотна дърта вещица да беше си направила труда да научи кога се иска имунитет на депутат.Или поне да се позамисли дали другите ще се съгласят, а трето и четвърто е как съдът ще го реши.

18.12 2014 в 09:37

ТАЯ ЖАЛКА ПОЛУЖЕНА С НЕЙНИЯ РАБФАК ПЛЯМПА ЗА "УЧИЛ НЕДОУЧИЛ""".ТОВА ПОЛУГРАМОТНО НИЩО Е СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ...