Манолова обеща безплатен градски транспорт в дните с мръсен въздух

Реформата в общината: Услугите с клик, вместо в плик

OFFNews 23 септември 2019 в 12:11 4131 2

"Осъзнах, че хората очакват от мен да отговарям, аз искам да отговарям, за да съм полезна и да решавам проблемите им. Затова реших да се кандидатирам", обясни в гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова на днешното представянето на програмата си за управление на столицата до 2023 г.

А за решението й да се кандидатира повлиял факта, че многократно са я търсили хора, които не са получили съдействие от администрацията на Фандъкова.

Когато ги търсех за съдействие по сигналите, които получавах като омбудсман, винаги отговорът беше "вие не отговаряте за това", затова искам да отговарям, каза Манолова.

Тя заяви, че си представя политиката и демокрацията като открито и прозрачно управление в интерес и заедно с гражданите. Според Манолова след малко повече от месец столичани ще трябва да решат от кой и как да бъдат управлявани - искат ли промяна или още от същото – ремонти на ремонта, заграбени градинки и неефективни мерки срещу мръсния въздух.

"Да превърнем нашата столица в модерна европейска столица – чист град, зелен град, почтен град, град без периферия, с енергия и перспективи за развитие", каза бившият омбудсман.

Тя обяви, че за всяко решеие ще отговаря лично.

"Няма да се крия зад интересите на партийни централи. Така ще променим досегашния модел на управление в столицата. Решенията ще се вземата на светло и легитимно - няма да има кмет на сянка. Правилата ще важат за всички, гражданите ще участват в процеса на вземане на решения. Така заедно ще си върнем похитения град, посочи Манолова.

Според нея София диша трудно заради трите К - коли, кал, камиони.

Затова ще предприемем ефективни и безкомпромисни мерки срещу замърсителите. В дните с голямо замърсяване ще въведем ограничения за достъпа на най-мърсящите автомобили до критичните точки. Ще въведем бял билет, напълно безплатно пътуване на гражданите с обществения транспорт в дните с мръсен въздух, каза независимият кандидат-кмет.

Манолова обясни, че такъв билет в момента няма, а през последните 4 години само два пъти Столична община е пускала от т. нар. "зелени билети", които струват по 1 лев на ден.

Тя подчерта и колко важно е да се провеждат референдуми и обществени поръчки чрез блокчейн технология. Този раздел на програмата на Манолова е наречен "Дигитална община - услугите с клик, вместо в плик".

Манолова се обяви и за драконовски санкции срещу горенето на отпадъци, а енергийните помощи да са само за отопление на ток, парно и газ.

Ще мием улиците не веднъж, предизборно, а така както е записано в договорите, каза още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12015

2

svetliosdg

23.09 2019 в 14:05

Това което ви обещае Манолова,никой не може да ви го даде,дори и тя!

18551

1

Нострадамус

23.09 2019 в 13:09

Избори октомври 2019 ще поgнесат много неприятна изненада на управляващите в България.
Ще паднат няколко герберски крепости, въпреки готовността на ГЕРБ отново да Фалшифицират изборните резултати.
София, Пловдив и Варна ще имат кметове, които не са членове на ГЕРБ!
 
X

Да помогнем на украинските деца!