Малинов: Колкото повече гласове получим, толкова по-силно ще е следващото управление

ОFFNews 15 юни 2014 в 16:46 4158 10

Светослав Малинов
Светослав Малинов

Колкото по-силен е Реформаторският блок, колкото повече гласове получим на предсрочните избори, толкова по-силно ще е следващото управление.

Това коментира евродепутатът от РБ Светослав Малинов в предаването "Всяка неделя" в отговор на въпрос на евентуалното бъдеще сътрудничество на реформаторите с ГЕРБ в рамките на следващия парламент.

Малинов призна, че вижда негативите на кабинета "Борисов". "Управлението на ГЕРБ не беше реформаторско. Очевидни решения се взимаха бавно и нерешително", посочи той, като даде пример с излизането на Трайчо Трайков от правителството и оставането на Цветан Цветанов. "И на мен не ми хареса управлението на ГЕРБ. Но нямаме илюзии, че сега сме в състояние сега да управляваме сами. Колкото по-силни сме, толкова по-силно ще е управлението", добави евродепутатът.

Малинов заяви, че блокът остава единен и след евровота. "Всяка една от петте партии в РБ държи единството", коментира той във връзка с думите на Меглена Кунева, че на нейната формация "България за гражданите" се крепи единството на реформаторите.

"Госпожа Кунева се държи изключително коректно. Всеки, който отива на избори с преференциален вот, трябва да знае, че може да спечели, но може и да загуби", заяви Светослав Малинов по повод факта, че той е изместил Кунева от мястото й начело на листата и тя не получи мандат за следващия Европарламент. Според него по-важният въпрос е, че са предизвикани предсрочни избори.

"Извадете РБ от уравнението и кажете какво щеше да се получи - ГЕРБ отново щеше да е най-голямата партия, но отново без партньор" - така Малинов отговори на въпроса смята ли наистина, че блокът има роля в падането на настоящото управление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки