Меглена Кунева: Знам, че в мои ръце е единството на Реформаторския блок

ОFFNews Последна промяна на 11 юни 2014 в 10:01 7068 32

Меглена Кунева
Меглена Кунева

Реформаторският блок ще се яви заедно на предсрочните парламентарни избори, заяви лидерът на "България за гражданите" Меглена Кунева.

"Знам, че в моите ръце е единството на Реформаторския блок. Знаех го още от самото начало, когато подписахме учредителното споразумение. Защото, ако „България на гражданите“ не се беше присъединила, това щеше да бъде старата формула на Синята коалиция. Колкото до учредителното споразумение, ние предвиждаме да се явим на всички избори, да направим един пълен цикъл избори заедно. И аз никога не съм показвала колебание по този въпрос", коментира Кунева в интервю за "Фокус".

Тя добавя, че и за евровота е водила кампания, базирана на единството на Реформаторския блок. "Не съм дала ни най-малък знак, че от страна на „България на гражданите“ има каквото и да било колебание. Ако хората наоколо виждат някаква несправедливост, която характеризират като горчилка, уверявам ви – това не е моя оценка", каза тя мандата в ВП, който преференциалният вот отреди на втория в листата Светослав Малинов (ДСБ).

Кунева коментира и сигналите са секционни комисии, които не са отбелязвали в протоколите преференциалните гласове за водачи на листи, вкл. за нея самата. "Ние имахме Национален съвет, който от много, от нашите областни координатори, бяха дадени примери, че не са броени преференции, защото комисиите не са били инструктирани както трябва, или пък напротив – счели са, че това би помогнало за един различен резултат. Затова и Реформаторският блок, тук аз искам да кажа, че всички колеги от Реформаторския блок подписаха искане, за да се преброят отново бюлетини в секции, в които ние имаме сигнали, че не са броени преференции за първия. Защо това е така? Защото никой не разясни какво означават преференциите на тези евроизборите. Това, че за разлика от всички други избори, които са правени с преференции, тук ако не гласуваш изрично за първия, всъщност преподреждаш листата. Всъщност това беше уникален подход на БСП. Крайно зле обяснен."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.06 2014 в 14:48

Откога Кунева не е червена? Я питайте ген. Любен Гоцев?

11.06 2014 в 14:38

do ultra и други заблудени куневици,
не знам за какъв европейски политик ми говорите. Кунева? Нещо сте в греяка. надали човек компрометирал се толкова пъти, тепърва да убеждава че ще работи ползу роду. да припомним как "главната преговаряща" преговаряше за бЪлгарип- никак, и на всичко казваяе ДА. Даже специлаисти по атомна енергетика са се чудели защо страната ни има възмовности д аостави блоковете за експлоатация не го направи. Но Пръмовица май взе и пари за това. да припомним как "задължи" търговския ни авиофлот да има само определн тип самолет и в момента нямаме търг. авиофлот. Докато беяе комисар, да сте сепучуствали потребител с права? Аз не. Протести срещу ТФ и дамата се появи по телевизията и заяви, че е европесйки комисар не български и не може да вземе отношение. Реши да се занимава с ел. цигари, не с олигарските, защото е техен човек. И когато под натиска на общ. мнение и заведени дела срещу ЕРПта бяха принудени да направят някои промени, другарката цъфна по телевизията и каза, че тя била свършила цялата работа. Е, как да не леем помия по такава!!1

11.06 2014 в 14:36

РБ има бъдеще, но без Кунева

11.06 2014 в 14:34

//Меглена Кунева: Знам, че в мои ръце е //

Ми стискай го това което е в твоите ръце.
----------------------
РБ си е просто като салам "кучешка радост" от ком. време, по навик тръгнат да си го купят и като видят Кукувица, се сещат че си е менте от "новото" време и се отказват да го купят.

11.06 2014 в 14:25

Кунева си спечели много негативи, от както затвори блоковете на АЕЦ "Козлодуй".

11.06 2014 в 14:18

Кунева такава, Кунева онакава. На някои дърветата им пречат да видят гората. Реформаторският блок е единствената политическа формация с ясна проевропейска ориентация. За ГЕРБ това не може да се каже. Така че, при едно бъдещо коалиционно управление ГЕРБ+РБ, реформаторите дават известна гаранция, че България най-после ще тръгне по пътя към Европа. Алтернативата на коалицията ГЕРБ+РБ е ново управление на БСП+ДПС по пътя към Евразия.

11.06 2014 в 14:18

Другарката Кунева не иска да стои в БГ и да прави политика тук! Искаше да се скрие в Брюксел и да се прави на работна , но не би. Ако иска да бъде някоя ще и се наложи да стои тук и да работи в българското политическо блато.
Партията и е куха структура и мина доста време откакто получи 0.5 млн гласа за себе си. Сега не би събрала и 100,000!
РБ е бъдещето, но без Куневица. По-добре да викнат Н. михайлова и да изгонят тази "комисарка". Горчи и че не отиде в Европата, но е добре.
Поредния "политик" който мислеще първо за себе си и после за интересите на гражданите.

11.06 2014 в 13:41

Кунева е предателка, заобградена от предатели. Какво разчитате толквоа на нея? тя е червена кукувица, която ще разбие дясното, това е поръчката от господаря й - ген. Любен Гоцев

11.06 2014 в 13:33

Всички, които не искат Реформаторите да кажат нещо умно и да влязат в Парламента, веднага почват с кофите с помия по Кунева.
Защото всички останали са интелигентните и образованите в България и уважават, знаят какво прави и казва г-жа Кунева. Затова ПАК ще гласуваме за обединеното ДЯСНО!

11.06 2014 в 13:24

до ultra

Ами като гледам заключението ти очевидно си на принципа "по-малкото" зло. На този принцип доста народ (да ги наречем по-малко интелигентните десни) глагуват за ГЕРБ. Определено антикомунист не означава демократ!

Иначе аз глагувам по съвест, но за съжаление тези за които си давам гласа излязоха от РБ и нямат много голям шанс в обозримо бъдеще.