Меглена Кунева: Знам, че в мои ръце е единството на Реформаторския блок

ОFFNews 11 юни 2014 в 10:01 7543 32

Меглена Кунева
Меглена Кунева

Реформаторският блок ще се яви заедно на предсрочните парламентарни избори, заяви лидерът на "България за гражданите" Меглена Кунева.

"Знам, че в моите ръце е единството на Реформаторския блок. Знаех го още от самото начало, когато подписахме учредителното споразумение. Защото, ако „България на гражданите“ не се беше присъединила, това щеше да бъде старата формула на Синята коалиция. Колкото до учредителното споразумение, ние предвиждаме да се явим на всички избори, да направим един пълен цикъл избори заедно. И аз никога не съм показвала колебание по този въпрос", коментира Кунева в интервю за "Фокус".

Тя добавя, че и за евровота е водила кампания, базирана на единството на Реформаторския блок. "Не съм дала ни най-малък знак, че от страна на „България на гражданите“ има каквото и да било колебание. Ако хората наоколо виждат някаква несправедливост, която характеризират като горчилка, уверявам ви – това не е моя оценка", каза тя мандата в ВП, който преференциалният вот отреди на втория в листата Светослав Малинов (ДСБ).

Кунева коментира и сигналите са секционни комисии, които не са отбелязвали в протоколите преференциалните гласове за водачи на листи, вкл. за нея самата. "Ние имахме Национален съвет, който от много, от нашите областни координатори, бяха дадени примери, че не са броени преференции, защото комисиите не са били инструктирани както трябва, или пък напротив – счели са, че това би помогнало за един различен резултат. Затова и Реформаторският блок, тук аз искам да кажа, че всички колеги от Реформаторския блок подписаха искане, за да се преброят отново бюлетини в секции, в които ние имаме сигнали, че не са броени преференции за първия. Защо това е така? Защото никой не разясни какво означават преференциите на тези евроизборите. Това, че за разлика от всички други избори, които са правени с преференции, тук ако не гласуваш изрично за първия, всъщност преподреждаш листата. Всъщност това беше уникален подход на БСП. Крайно зле обяснен."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!