Ексклузивно От четвъртък навсякъде на закрито само със зелен сертификат

Мая Манолова срещу задължителното гласуване на Станишев

ОFFNews Последна промяна на 06 юни 2014 в 22:01 8678 18

Мая Манолова се обяви против задължителното гласуване, което лидерът й Сергей Станишев посочи като единствен изход от кризата на пресконференцията си тази сутрин.

"ГЕРБ опитаха да въведат платената любов, а ние опитваме да въведем задължителната любов. Не мисля, че това е начинът", заяви Мая Манолова в студиото на "Панорама" по БНТ, визирайки идеята всеки гласоподавател да получава ваучер от 20 лева, ако гласува.

Манолова беше основният автор на новия изборен кодекс, който само 11 дни след изборите Станишев вече иска да променя. Благодарение на него БСП изпадна в умилителната ситуация 15/15, при която лидерът на БСП беше измесетен от никому неизвестния Момчил Неков.

- Как го докарахте до тази ситуация - да нямате верен ход?, запита водещият Бойко Василев.

- С постоянство - прояви чувство за хумор Манолова.

Според нея вината за загубата на БСП на изборите е на цялото ръководство, а не само на лидера Сергей Станишев.

"Няма вечни партньорства, както няма и вечни романси. Между нас и ДПС обаче съществува взаимно уважение и напрежението между партиите определено е преувеличено", коментира Манолова разрива с ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.06 2014 в 21:18

Мая, по-добре задължителна любов, отколкото платена! Не мислиш ли? Щото при платената любов се разпространяват всякакви зарази!

08.06 2014 в 18:13

Стига с тва плащане бреее....
При комунизма няма пари...
Мая е за безплатната любов.
И безплатното уважение...
Стига уважението да е с голямо У.
Разберето го еднаж за винаги...

07.06 2014 в 14:31

Това, което БСП прави не е отмъщение. Това е ОПАСЕН СТРАТЕГИЧЕСКИ ХОД. Отлива на избиратели от БСП, до голяма степен се дължи на мръсната коалицията им с ДПС. Много от техните исконни избиратели, трудно преглъщат този съюз. Това, на което Станишев и Путин разчитат е да се гласува две в едно - избори и референдум. Реалният резултат от референдума е несъществен. Рекорден брой Българи ще отидат до урните, за да гласуват против интересите на ДПС и много от тях ще пуснат гласа си за въстаналата, след толкова години, БСП. ГЕРБ дори няма да осъзнаят, че следващите избори ще са най-оспорваните, в които някога са участвали. Вероятно ще вземат своето, но ще са на косъм. Младите комунисти, заклетите, закърмени с тоталитарно мляко и 1300 години история млади комунисти, родени между 66 и 86, винаги са били за Възродителен процес и против турците. Мобилизацията им днес, а те не са малко ще осигури на БСП повече гласове от всякога. Само казвам.

07.06 2014 в 14:23

С постоянство? Не, Мая, смяната на мнението по основни въпроси на изборното законодателство не е постоянство, а нагаждачество. Точно като при платената любов - да угодиш на клиента, да остане доволен, да плати и пак да дойде.
Същото нагаждачество проявихте и към фирмите, които ви посочиха за изпълнители на Южен поток.
Същото е и Достена и "рестото" към Ковачки.

Защото сте социалисти! (С.Д. Станишев)

07.06 2014 в 10:57

абе слънчице.че разбираш от платена любов,две мнения няма,както и че задължителния вот ще ви прати вас и дпс в дъното на таблицата с по 4-5 %.и после няма да има лапане.така че това няма да се приеме.както няма да има и референдуми пак благодарение на вас.а ония боклуци герб се дуят,но когато бяха на власт и те не въведоха зад.гласуване и референдуми.кво излиза-никой няма интерес от това.значи никога няма да се случи.да го духате,господа политици,макар на някои от вас да ви харесва.

07.06 2014 в 07:00

Тази е ясна, лошото е , че са на едно мнение с Борисов. След театъра му за подкрепа на задължителното гласуване вчера по обяд, вече е все по-забавно да го гледаме как съчинява изречения за "активност в гласуването" без да споменава думата "задължително". Ех Бойко, от суета и любов към властта пропусна момента в общ Български блок да минимизирате влиянието на ДПС в тази държава. Затова никога нямя да си държавник, а ще си останеш случайник в политиката, когото всички наричат на малко име като квартален хлапак.

07.06 2014 в 06:54

МАЯ МАНОЛОВА НАПРАВИ ЕДНО ДОБРО НЕЩО ПРИ СВОЯ ПРЕСТОЙ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ...ТОВА БЕ ПРИЕМАНЕТО НА ПРЕФЕРЕНЦИЯЛНОТО ГЛАСВАНЕ И ВИДЯХМЕ НА ПРАКТИКА РЕЗУЛТАТИТЕ...КАКВИ “ПОРАЗИИ“ НАПРАВИ НА ПАРТИЙНИТЕ ЛИСТИ...СЪС ПРИЕМАНЕТО НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ ЩЕ СЕ НАМАЛИ СИЛАТА НА ПЛАТЕНИТЕ ЦИГАНСКИ ГЛАСОВЕ, С КОИТО ДО СЕГА ПАРТИИТЕ НИ НАЛАГАХА СВОИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ...VOX POPULI VOX DEI / глас народен глас божи /...!!!

07.06 2014 в 06:50

МАЯ МАНОЛОВА НАПРАВИ ЕДНО ДОБРО НЕЩО ПРИ СВОЯ ПРЕСТОЙ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ...ТОВА БЕ ПРИЕМАНЕТО НА ПРЕФЕРЕНЦИЯЛНОТО ГЛАСВАНЕ И ВИДЯХМЕ НА ПРАКТИКА РЕЗУЛТАТИТЕ...КАКВИ “ПОРАЗИИ“ НАПРАВИ НА ПАРТИЙНИТЕ ЛИСТИ...СЪС ПРИЕМАНЕТО НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ ЩЕ СЕ НАМАЛИ СИЛАТА НА ПЛАТЕНИТЕ ЦИГАНСКИ ГЛАСОВЕ, С КОИТО ДО СЕГА ПАРТИИТЕ НИ НАЛАГАХА СВОИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ...VOX POPULI VOX DEI / глас народен глас божи /...!!!

07.06 2014 в 01:44

@krokodil,
Мая, ти ли си? :)

07.06 2014 в 01:34

Уви, много си прав РОСКО!