Мая Манолова призова ИТН да участва в преговорите за третия мандат

OFFNews 10 август 2021 в 20:58 3663 1

Ако наистина са искрени Слави Трифонов и Тошко Йорданов да отстраним ГЕРБ и ДПС от властта, ще се включат в разговорите за третия мандат. Това би бил шансът да има кабинет с насочен мандат, с хоризонт от 6-8 месеца, който да реши най-неотложните проблеми на българските граждани. Хората очакват актуализация на бюджета, пенсионерите да си получат пенсиите, бизнесът ще има нужда от подкрепа в навечерието на следваща ковид вълна.

Това коментира председателят на ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова след края на заседанието на парламентарната им група. Тя напомни, че решението за това на кого ще бъде връчен третият мандат е на президента.

По думите й заради прищевките на ИТН и 45-тият парламент е приключил за девет дни, като целта е била една - да се отиде на избори, така че хората на Слави Трифонов да получат повече депутатски места.

"Сега 46-тият парламент е тласкан да приключи по същия начин, защото очевидно хората на Слави Трифонов искат цялата власт. С 65 депутати това няма как да се случи, с пълната липса на уважение и на желание да се води нормален диалог и нормален разговор с потенциалните партньори", коментира Манолова.

"Аз вярвам, че мостовете между партньорските формации не трябва и не могат да бъдат изгорени, така че раздаването на квалификации без аргументи не издава силна позиция на тези, които ги правят", допълни тя.

За твърдението на лидера на ИТН, че формациите на протеста са извършили предателство, като не са подкрепили предложеното от ИТН правителство, Манолова отговори, че предателство към избирателите на "Изправи се БГ! Ние идваме!" и към хората от протестите и българските граждани би било да се подадат на извиване на ръце и на подкрепа на правителство без споразумение, без ясно заявени приоритети и без ангажименти кога и как ще се случат реформите, за които настояват хората.

"Не е ясно в декларацията, която беше изчетена от парламентарната трибуна, смятат ли и кога да правят промени във ВСС, да сменят главния прокурор, кога и как ще бъдат повишавани доходите и пенсиите. Няма конкретика в декларацията, която беше изчетена. Там са едни голи намерения - стремеж към, желание за, не е това очакването на хората. Те искат ясно поети ангажименти", каза още Мая Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови