Лукойл към Караянчева: Не ни намесвайте в междупартийни разпри

OFFNews Последна промяна на 04 октомври 2017 в 10:00 5300 1

Лукойл към Караянчева: Не ни намесвайте в междупартийни разпри

Скандалът с родниниските назначения в Хасково доведе до реакция и от страна на "Лукойл", които бяха намесени чрез изказване на зам.-председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя попита вярно ли е, че съпругът на Корнелия Нинова работи в „Лукойл“ и че фирмата е спонсорирала кампания на БСП. По-рано днес пред Нова тв Нинова отговори, че съпругът ѝ работи в компанията, която е частна и че винаги е напускал постове в държавни компании, когато БСП били на власт.   

Категорично възразяваме срещу намесването на името на „ЛУКОЙЛ-България” ЕООД в междупартийни разпри и скандали, се посочва в позиция на компанията.

От там допълват, че дружеството участва в спонсорска дейност, която е прозрачна и е отразена във финансовите отчети:

Благотворителната и спонсорска дейност на Дружеството е прозрачна и отразена във финансовите му отчети, мащабна и отлично известна на българската общественост. Тя е изцяло ориентирана към подкрепа на българския спорт, култура и образование – онези области, които допринасят за изграждането на силни и хармонични личности и позитивна обществена среда. Политиката не е била, не е и няма как да бъде сред тези области.

Отправянето на голословни намеци за каквито и да било връзки между Компанията и някоя политическа партия, особено от страна на заместник-председател на българския Парламент, е недопустимо и недостойно. Кадровата политика на „ЛУКОЙЛ-България” е неин вътрешен въпрос, който няма никакво отношение към скандалите, съпътстващи българския политически живот.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8415

1

senester

04.10 2017 в 12:05

Да,да.Вие само с позитивни неща се занимавате.И сте абсолютно надпартийни.За това и отчетите ви с годините след прехода не включват никога печалба на фирмата ви.Вие сте със тез,които са на власт