Лукарски и Кунева ще си поделят централата на СДС

Ива Оприкова 15 януари 2015 в 17:12 3178 0

Областният управител на София Веселин Пенев  е раздал офертите на партийните дейци за свободните държавни имоти, а в момента партийни дейци правят огледи, за да решат дали да ги  приемат. Новите партии в българския парламент ще бъдат настанени под наем в центъра на столицата още в края на месеца.

На СДС ще се наложи да дели знаковата сграда на „Раковска“ 134 с коалиционните си партньори от ДБГ. На хората на Кунева е предложена половината площ на имота. Двете партии ще си делят по 3 етажа, а един ще стопанисват общо. Сега сините се ширят на 7 етажа и плащат един от най-високите наеми. От ДБГ обаче още не са взели решение дали да се настанят.

Гонят „Атака“ от имота на площад „Славейков“ 4, където е настанена партийната им телевизия „Алфа“. Според областния управител е спорно дали е редно медията да излезе на свободния пазар за наеми. Националистите на Волен Сидеров запазват обаче офиса си на „Врабча“ 1, където ползват два етажа.

„Движение 21“ на Татяна Дончева отива на бул. „Витоша“ 12 в апартамент на петия етаж, оттам се изнася Съюзът на музикалните дейци. На 6-тия етаж съсед ще им бъде Николай Бареков. Преди там е бил Съюзът на стоматолозите. Според запознати помещението е порутено и е необходим основен ремонт, за да може да се използва.

На „Глас народен“ с лидер Светльо Витков е предложен апартамент на третия етаж от 120 кв. м на „Лавеле“ 24. Там преди е била партия „Социалдемократи“ на Николай Камов.

Партия ЛИДЕР от разпадналата се коалиция с Бареков отива на „Кракра“ 3 в бившия офис на партия "Рома". 

Засега само НПСД и двете партии от Патриотичния фронт - НФСБ и ВМРО, не са подали искане за предоставяне на офиси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews