Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Лозан Панов заяви пред ВСС, че се връща в битката за шеф на ВКС

OFFNews 17 декември 2014 в 12:14 2913 0

Лозан Панов

Съдия Лозан Панов, номиниран за председател на Върховния касационен съд, се връща в надпреварата. Той се яви лично на заседанието на Висшия съдебен съвет днес, за да обяви своето окончателно решение.

Съдия Панов бе блъснат от автомобил миналата седмица. Няколко часа по-късно той обяви, че се отказва да участва в конкурса. 

Дайте ми възможност да продължа да участвам в този конкурс, каза Панов пред членовете на ВСС. Вчера е бил опериран и излиза за малко от болницата.

"На 4 години загубих своя биологичен баща. На 11 ноември почина моят осиновител. В личен план минавам през доста тежък период. Но очакваме доклад от Европейската комисия. Това, което съм длъжен да направя, е да продължа с участието си, колкото и да е трудно физически. Дължим на обществото честен и справедлив конкурс, с борба на каузи и идеи. Съдия Павлина Панова е много добър професионалист и етичен човек. Надявам се да има състезание, което подобава и обществото очаква", каза съдия Лозан Панов. 

Представляващата ВСС Соня Найденова заяви, че съдия Панов е проявил достойно поведение.

След това ВСС взе решение спирането на процедурата да бъде удължено до 7 януари. Дотогава съдия Панов ще има възможност да изготви концепцията си.

Изборът на председател на ВКС ще се проведе на 29 януари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!