МВР: Няма умисъл при инцидента с блъснатия вчера съдия Лозан Панов

OFFNews 10 декември 2014 в 13:07 4758 2

ВСС

До момента няма данни за умисъл при катастрофата със съдия Лозан Панов. Това каза пред журналисти днес главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Съдия Панов, който е един от кандидатите за председател на Върховния касационен съд (ВКС), беше блъснат на пешеходна пътека близо до Южния парк, където той традиционно е правил сутрешното си бягане. Панов е в тежко състояние, но няма опасност за живота му. Според очевидци той е бил блъснат от автомобил, който преди това е бил спрял на пътното платно. 

Светлозар Лазаров обясни, че МВР работи по случая, като се надява скоро да има „обективен резултат” и извършителят да бъде открит. 

Петимата членове на Висшия съдебен съвет (ВСС), които внесоха кандидатурата на съдия Лозан Панов за председател на Върховния касационен съд, ще поискат промяна на сроковете по избора, съобщава "Правен свят". 

Според определения ред до 10 декември двамата кандидати – съдия Панов и заместник-председателят на ВКС Павлина Панова, трябва да представят концепциите си, а на 12-и и 13-и януари двамата трябва да участват в заседанията на Комисията по предложения и атестиране и Етичната комисия за изготвяне на становища за притежаваните от тях професионални и нравствени качества, а самият избор е насрочен за 29 януари.

"Това е малшанс. Но още на днешното заседание на съвета ще внесем предложение за удължаване на сроковете", каза за "Правен свят" председателят на Върховния административен съд Георги Колев. Той добави, че и друг път се е случвало по медицински причини да бъдат отлагани избори, така че не вижда проблем още днес ВСС да реши този въпрос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!