"Лирекс": Оказа се невъзможно да намерим части за машините за гласуване

OFFNEWS 26 февруари 2017 в 09:31 6657 7

От компанията “Лирекс БГ”, която бе единственият кандидат в обществената поръчка на ЦИК за доставка на машините за гласуване, но бе отстранена заради неспазени срокове за доставка, изпратиха уточнение за проблемите, които са срещнали при подготовката на офертата си.

"По време на целия процес по кандидатстването компанията беше в пълна готовност да реализира всичко зависещо от нея, за да осигури изпълнението на пълния обем на проекта. Имаме готов, напълно работещ софтуер и експертен капацитет за комплектуване и въвеждане в експлоатация на целия необходим брой машини за гласуване. Мащабът на такъв проект изисква партньорство с чуждестранни компании, включително производители на компоненти. Казусът с невъзможността за доставянето на машините в срок е свързан с факта, че част от необходимите компоненти за производство не могат да бъдат осигурени от производителите в необходимото количество за посочения в обществената поръчка на ЦИК срок. Вече разполагаме с официален график за евентуални доставки на тези елементи от страна на производители. При наличието на всички необходими компоненти е необходимо време около една седмица, за сглобяване и настройка на машините. В рамките на 3 седмици могат да бъдат произведени 8200 машини. Останалите 4300 машини също могат да бъдат готови в срок, но това не е гарантирано. В случай, че някои от компонентите за тях не бъдат доставени навреме, комплектуването им може да се забави до един месец", обясняват от компанията.

От "Лирекс" посочват, че въпреки голямото им желание, усилията на екипа и проведените многобройни разговори за намиране на вариант за по-ранна доставка от различни места, за съжаление такъв брой готови компоненти не е наличен и не могат да бъдат осигурени в нужния срок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

7

Новак

26.02 2017 в 12:37

Съгласен съм с Професора. Трзи вопли за провали на този и онзи, декларациите, че някой купува изборите са подготвителен огън за подготовка на почвата за протести, пърформанси, инсталации и т.н.

7506

4

Абсолютно вярно, глас1996 !

20699

2

Новак

26.02 2017 в 11:13

#1 ако на теб ти дадат нереален срок за изпълнение на задача и след това те обвинят, че не си я изпълнил, най-вероятно ще оревеш орталъка.
Но, така де, на нас най ни прави кеф някой да се провали. Провалът на другия е някакъв вид самоиздигане в собствените си очи.

16008

1

Nik68

26.02 2017 в 10:49

В основната си задача - да организира изборите в съответствие с действащите закони, служебното правителство вече се провали /месец преди изборите/ респективно с него назначилия го държавен глава. Явен провал са и идеолозите му от БСП. Вярвайте им на лъжите и пак гласувайте за тях и за промяната. Ако такава ще е Тя - промяната - неспазване на закона, немърливост и настаняаване на топли местенца на свои хора - НЕ БЛАГОДАРЯ!