Лена Бориславова: ГЕРБ няма защо да са изненадани от записа. Не можем да рестартираме преговорите

Ружа Райчева 27 май 2023 в 15:20 8781 2

Лена Бориславова

Снимка БГНЕС/Люба Филипова

Лена Бориславова

Няма как да стане, защото ние много ясно сме заявили докъде сме в преговорите. Имаше постигнато съгласие. Ние не можем да рестартираме преговорите от самото им начало на този етап. 

Това заяви пред БНР Лена Бориславова на въпрос дали биха били съгласни да променят постигнатите досега договорки за общо управление и проектокабинет между "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и ГЕРБ. 

По-рано днес депутатът от ГЕРБ Тома Биков заяви, че преговорите трябва да почнат начало и че единственият начин ПП да си върнат доверието на ГЕРБ след разпространения от Радостин Василев запис, е да предложат непартиен кабинет. На свой ред съпредседателят на ПП Кирил Петков се извини на кандидат-премиера на ГЕРБ Мария Габриел заради казаното от него в записа. 

Чуйте пълния запис от събранието на ПП, разпространен от Радостин Василев

Бориславова обаче не вижда основание от ГЕРБ да са изненадани от чутото в записа от заседанието на националния съвет на партията.

"Едва ли колегите от ГЕРБ са очаквали, че на наше заседание, вътрешно, което е шок за цялата му парламентарна група във връзка с решението за формулировката, под която ще сме заедно с ГЕРБ в това управление, че на това заседание те ще чуят много голяма еуфория и радост от предложения ротационен принцип", коментира тя пред БНР.

"В нов разговор с ГЕРБ може да се влезе само, ако целите на правителството са се променили", каза още Лена Бориславова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11462

3

dardorel

27.05 2023 в 16:19

Това създание си е повярвало,че може да управлява цялата държава.Не напразно някъде има възрастова граница за заемане на важни държавни постове...Иначе ставаме зависими от хормоналните пикове и депресии на някои индивиди.