Кирил Петков се извини на Мария Габриел за това, което е казал в записа

Ружа Райчева 27 май 2023 в 12:59 11565 8

Кирил Петков

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Кирил Петков

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков се извини на кандидат-премиера на ГЕРБ Мария Габриел за това, което е казал по неин адрес в записа на национален съвет на ПП, разпространен от депутата отцепник Радостин Василев.

"В дългата нощ, в която ПП трябваше да вземе съдбоносно решение за втория мандат, имаше много емоции, мнения, квалификации", написа във Фейсбук днес Кирил Петков.

"Чистка на кадрите на ГЕРБ и на президента." Най-интересните цитати в записа от събранието на ПП

По-рано днес председателят на парламента Росен Желязков каза, че разказът на Кирил Петков пред колегите си от ПП как Мария Габриел се разплакала, като разбрала, че няма да е премиер, е неприятен и че Петков е поставил жените в ретроградна роля в политиката.

Желязков: Мария не е от момичетата, които плачат. Петков показа жената като нещо ретроградно в политиката"

"Имаше и непрецизен изказ от моя страна за г-жа Мария Габриел, затова бих искал да кажа ясно личното си мнение за нея: Считам, че Мария Габриел е пример за смелостта и способностите на дамите в политиката. Дълбоки уважения към нея и към всяка дама, взела решение да превърне политиката в призвание. Знам колко е трудно да се решиш на тази крачка и още повече да останеш. И също толкова добре знам колко е необходимо и безценно. С такива примери вярвам, че изпращаме силно послание и мотивация повече жени да разберат, че мястото на всяка от вас е точно там, където си изберете", написа Кирил Петков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

7

Johnny B Goode

27.05 2023 в 17:43

Спирта, заработил си си 9-те плюсчета дето си си ги сложил сам.
А нещо да кажеш за Резидента и Копейкин които са на заплата в рубли? Или те са национално отговорните политици?

8026

4

Mart Pen

27.05 2023 в 14:45

Държава в която трябва да се извиняваш че си казал истината и очевидното се определя като скандал... Мислех че сме ударили дъното но явно съм грешал....

5784

3

Бабатунде

27.05 2023 в 14:32

Жалко, че народа го мързи да чуе 4.30 часа запис и да види, че ПП-ДБ са най-доброто за България ... Прост народ, слаба държава ...

936

2

escrin

27.05 2023 в 14:20

Абе така е, Кирил Петков не става за публична комуникация, но това няма значение, важното е какво прави, а не какво говори:

https://medium.com/@snowythefirst/how-bulgaria-secretly-saved-ukraine-and-why-kiril-petkov-is-an-unsung-hero-of-this -war-5b13a292bd75

1236

1

БотоксПутю

27.05 2023 в 13:33

За съжаление Кирил Петков има проблем с изказа, макар че има малко подобрение. Това води до загуба на потенциални поддръжници на ПП.