Биков: Няма да подкрепим правителство с Асен Василев. Ситуацията, в която ПП са добри, приключи

Ако си мислят, че ще си правят с нас ала-бала, както с Румен Радев, много се лъжат. Ние не сме Румен Радев, каза депутатът от ГЕРБ

Ружа Райчева 27 май 2023 в 09:53 13057 9

Тома Биков в парламента

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Тома Биков в парламента

Вчера приключи ситуацията, в която ПП са априори морални и добри. Не виждам как в тази ситуация ние можем да подкрепим правителство, в което Асен Василев, например, е вицепремиер. След всичко това, което каза. Смятам, че преговорите трябва да почнат отначало и да се постави въпроса за непартийно участие. 

Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Вчера депутатът отцепник Радостин Василев разпространи запис на национален съвет на "Продължаваме промяната" (ПП) на 21 май. Последва своеобразен бунт на ГЕРБ във Фейсбук - Десислава Атанасова "показа вратата" на ПП, а Делян Добрев им се закани.

Днес Биков коментира, че това не е бунт, а е мнение. "Ние, няма как, аз също четох това което са си говорили - "МВР да е наше", за изборите... С цялата им претенция за "нормална европейска държава", възмути се той. 

Тома Биков попита морално ли е човек като Радостин Василев да бъде два пъти водач на листи. "По кои критерии Радостин Василев е добър, а Деница Сачева и Красимир Вълчев са лоши?", попита той. 

"Ако си мислят, че ще си правят с нас ала-бала, както с Румен Радев, много се лъжат. Ние не сме Румен Радев!", каза Биков. 

Той подчерта, че ГЕРБ и ПП са на едно мнение, че България трябва да се стабилизра и нормализира, но че се разминават в подходите си. 

"Казвам, че според мен, хора - ръководни кадри на ПП, трябва да си останат в парламента и оттам да имаме мнозинство, което да контролира изпълнителната власт, за да не се осъществяват подобни идеи", заяви Тома Биков. 

Депутатът от ГЕРБ каза още, че един от начините ПП да възстановят доверието помежду им, е да издигнат непартиен кабинет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5784

9

Бабатунде

27.05 2023 в 14:12

Жалко, че народа го мързи да чуе 4:30 часа запис и да види, че ПП-ДБ са най-доброто за България ... Прост народ, слаба държава ... :)

22547

8

dolivo

27.05 2023 в 13:59

Ами според народа, Борисов е много като тях.

Самия той го казва.

Прост, но не глупав, затлъстял бивш полу-спортист, с морал мафиот, етика на квартална курва, и изключителен нюх накъде духа вятъра.

Направо шедьовър Балкански.

10298

7

AntiZ

27.05 2023 в 12:38

Valoika, няма файда да се нервиш. Троловете почти не останаха в сайта. Има полезни идиоти и някои откровено безполезни. Изборите показаха, че българина е толкова тъп, че чак вдлъбнат. Но не вярвам и това да не го знаеш. Така че да очакваме промяна и тя да е качествена, ще е наивно и глупаво. Преди 150 години Петко Славейков написа "не сме народ а мърша". Какво се е променило 150 години по-късно? Риторичен въпрос.

318

6

Valioka

27.05 2023 в 12:05

Яка мобилизация на троловете... И до админа - да знаете, че ще завладеят сайта, защото имам усещането, че изобщо не четат това което се пише. Видят ли коментари от определени хора, ще си счупят палците да натискат по клавиатурата... Затова не е зле да ги поизчистите малко, защото мога да кажа, че оффнюз остана сякаш единствения сайт, където се прокрадва някаква светлина, всичко друго с опция за коментари и завладяно от рашистки тролове малоумни...

318

5

Valioka

27.05 2023 в 11:21

Играта от самото начало е била такава. Всички изказвания за съвместно правителство от страна на ГЕРБ, явно са били съгласувани с тези записи. Но за едно ме е яд - тия прошляци от ПП, така и не си научиха урока от първия път, когато г.вното от ИТН им спретна номер, за да свалят правителството. И сега пак, втора серия - още едно г.вно от ИТН им спретна същия номер... Ами, явно не стават. Сори, ама колко трябва да си наивен (за да не кажа тъп), че пак да се издъниш по същия начин? Говоря в яда си, не мога да спазя нормите за добрия тон, защото сякаш това беше последната сламка. То навсякъде по света си има някакви игри, но у нас сме шампиони... Лош матриял...

-1100

4

qwertz

27.05 2023 в 10:58

Много ясно. То всичко си беше пунта мара, за да се печелят дивиденти за следващите избори.

Кой би гласувал за някаква измет която иска да прави кабинет с Тиквуня и ДуПяСе?
Измамените малоумни камилчета.
ХАХАХХАХАХАХАХА

2550

3

alfakentavur

27.05 2023 в 10:43

Дърт Вейдър, не виждаш ли, че ти оправят "крещенето" с главни букви. Айде СТИГА ВЕЧЕ (обърни внимание на главните букви).
Имаш късмет, че не съм админ тука - щях да те блокирам още след 3-тото ти изхвърляне.

8053

2

DARTH VADER

27.05 2023 в 10:22

Томата е най-голямата палачинка,най-кръглата...
Помним,как наричаше боко престъпник...Но,стратегът от Банкя го приобщи някак...Не знам как;)))

5827

1

pisnamiotmutri

27.05 2023 в 10:14

Всъщност Руди Гела замаскирвайки чрез извадки от контекста в крайна сметка изнесе няколко часа вътрешна информация за употреба от герб, която да им служи за атака. ДС победи.