Лазаров не знае кой каква система е следил в МВР

OFFNews Последна промяна на 11 февруари 2015 в 12:33 1916 4

Лазаров не знае кой каква система е следил в МВР

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров не знае каква информационна система е била обект на проследяване в разработката "Червей". 

Пред журналисти след среща с премиера Бойко Борисов Лазаров каза, че знае за случая от медиите.

"Не разполагам с информация за тази разработка и за тези действия. Нямам информация за коя система става въпрос. Няма, откъде да имам", каза той. Лазаров е категоричен обаче, че протестиращи не са подслушвани.

Той обясни, че разработката е водена в Дирекция "Сигурност". "Тя е пряко подчинена на министъра, така че първо не разполагам с информация, второ не е коректно да коментирам работата на други колеги, без да познавам спецификата", допълни главният секретар на МВР.

Той обясни, че не е бил оведомен, но и не било нужно да бъде. Той каза още, че не познава спецификата на информационната система, обект на разработката и за това не може да коментира дали е възможно някой вътре в МВР да се облагодетелства с информацията от нея.

"Когато говорим за служби, за оперативни дела трябва да се имат преди всички факти. Аз до настоящия момент не съм чул един факт, освен две официални изявления", заяви Лазаров и поясни, че това са становищата на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров. „Всичко останало е догадки. Това са хората, които имат цялата информация и които познават темите. След като те не коментират, на какво основание очаквате аз да коментирам", допълни той.

Лазаров отказа да коментира изявленията на председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание ген. Атанас Атанасов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.02 2015 в 14:44

Ни чул, ни видял, само заплата взима, що е то?

Що бе musura, гойко шакалангов като не ходеше 3 месеца на работа и се мандахерцаше по плажовете и хотелите на бай ВалЮ фром ПравеTZ? Че и на другите не позволяваш еда ходят на работа... Па си прибираха заплатките.
Къса ли ти е паметта или не ти изнася?

11.02 2015 в 14:21

Щом не знаеш - оставката и бай-бай. :)

11.02 2015 в 13:09

Очевидно некомпетентен човек! Ни чул, ни видял, само заплата взима, що е то? Главен секретар на МВР ;)

11.02 2015 в 13:01

Гробаджиите си намериха майстора с Главния секретар на министерството и Председателя на Агенцията. Никога няма да подадат доброволно оставка, преди да им изтече мандата.

Ако се опитат да ги махнат със калъпени законови промени, ще стане голяма каша, и най-вероятно ще се стигне до ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ. А освен това като ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ нямат право да ги сменят по политически причини, както им се иска.

Тези обвинения в непрофесионализъм са крайно плоски. И двамата се справят чудесно с ресорите си, и не подгъзуват на Първа Частна Банкянска. Именно това дразни тиквочевата шайка.