Лазаров не знае кой каква система е следил в МВР

OFFNews 11 февруари 2015 в 12:33 2467 4

Лазаров не знае кой каква система е следил в МВР

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров не знае каква информационна система е била обект на проследяване в разработката "Червей". 

Пред журналисти след среща с премиера Бойко Борисов Лазаров каза, че знае за случая от медиите.

"Не разполагам с информация за тази разработка и за тези действия. Нямам информация за коя система става въпрос. Няма, откъде да имам", каза той. Лазаров е категоричен обаче, че протестиращи не са подслушвани.

Той обясни, че разработката е водена в Дирекция "Сигурност". "Тя е пряко подчинена на министъра, така че първо не разполагам с информация, второ не е коректно да коментирам работата на други колеги, без да познавам спецификата", допълни главният секретар на МВР.

Той обясни, че не е бил оведомен, но и не било нужно да бъде. Той каза още, че не познава спецификата на информационната система, обект на разработката и за това не може да коментира дали е възможно някой вътре в МВР да се облагодетелства с информацията от нея.

"Когато говорим за служби, за оперативни дела трябва да се имат преди всички факти. Аз до настоящия момент не съм чул един факт, освен две официални изявления", заяви Лазаров и поясни, че това са становищата на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров. „Всичко останало е догадки. Това са хората, които имат цялата информация и които познават темите. След като те не коментират, на какво основание очаквате аз да коментирам", допълни той.

Лазаров отказа да коментира изявленията на председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание ген. Атанас Атанасов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews