Крум Зарков: Правителството зае ястребска позиция срещу Русия

OFFNews 30 юни 2022 в 18:43 3534 3

Зарков

Снимка БГНЕС

Крум Зарков

Правителството зае "ястребска позиция" срещу Русия, която БСП не одобрява. Това решение (за изгонването на 70 руски дипломати - бел. ред.) и начинът, по който беше съобщено от министър-председателя, се вписва именно в такъв род политика.

Това заяви депутатът от БСП Крум Зарков пред бТВ.

По думите му тези политически различния ще останат дори Кирил Петков да не е предложението на "Продължаваме промяната" за премиер в следващото правителство в рамките на този парламент.

"Ние се събрахме и знаехме, че имаме много различни виждания по отделни въпроси, в това число и Русия, но имахме за база антикорупционна политика. Затова ми се струва, че трябва коренно различно ниво на диалог и мнозинство в парламента. Струва ми се трудно дълбоки реформи да се направят с мнозинство на ръба и с министър-председател, избран в последния момент, за да се угоди на този или онзи", изтъкна Зарков.

Разсъждението, че големият срив на БСП се дължи на машините, може да бъде обяснено с факта, че тези, които твърдят това, не искат да погледнат истинските причини за срива на социалистическата партия, а те не са свързани с технология, обясни бившият конкурент на Корнелия Нинова за лидерския пост в столетницата.

"Ако мотивирате избирателите, ако те виждат, че партията върви нагоре, ако виждат, че играем за победа, то няма жива сила, която да ги спре да отидат до урните", бе категоричен Крум Зарков.

По думите му избирателят никога няма да е спокоен, ако преди всеки избор се сменят правилата.

"БСП, като част от това правителство, не може да си мисли, че може да казва: „Аз съм вътре в правителството, ама, с това не съм съгласен, гласувах „против“ или „въздържал се“. Властта идва с меда и с жилото", каза още Зарков.

Преди ден Крум Зарков бойкотира предложението на собствената си партия за връщането на хартиените бюлетини. Предложението на БСП темата да влезе за обсъждане в пленарната зала не мина заради глас "против" - на Зарков. Втори член на ПГ на БСП - Благовест Кирилов, пък отказа да участва в гласуването, за да не "вкарва БСП на една страна с ГЕРБ и ДПС".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22547

2

dolivo

30.06 2022 в 20:53

голяма кампания срещу Петков, в ... им бръкна явно

5827

1

pisnamiotmutri

30.06 2022 в 20:05

С повтарянето по медиите, че Петков може да не е премиер само се опитват да го отслабят. Много гадости и тролове се изредиха. То не беше ПростоКиро, то не беше Лъжец, Национален предател, а си се оказа най-достойният премиер изобщо