Костадинов плаши с революция с ''извънпарламентарни средства''

Рени Петрова 10 юни 2024 в 13:30 4271 6

Пресконференция на партия Възраждане. На снимката Костадин Костадинов, Петър Петров, Цончо Ганев, Станислав Стоянов и Петър Волгин

Снимка Стопкадър БНТ

Костадин Костадинов, Петър Петров, Цончо Ганев, Станислав Стоянов и Петър Волгин

Демокрацията в България е на смъртен одър. Не виждам средства в Народно събрание, с които да го променим, остават ни извънпарламентарни средства - ще поведем народа, ще окупираме, ще направим революция.

Това заяви лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов на пресконференция, в която участват и зам.-председателите Петър Петров и Цончо Ганев, Станислав Стоянов - водач на листата с кандидати за евродепутати от "Възраждане", както и Петър Волгин - втори в листата с кандидати за евродепутати от "Възраждане".

Според Костадинов с падането на избирателната активност България е заплашена от феодализация "в още по-големи мащаби". 

"Вече може да се правят конфедерации между местни феодали, които контролират по няколко хиляди гласа, а ниската избирателна активност, която в момента позволява да се влезе в НС с около 70 000 гласа. Така няколко олигархични малки групировки заедно с ОПГ-та могат да влизат в парламента", посочи той за партия "Величие", която минава 4-процентовата бариера. 

Костадинов заяви още, че феодализацията винаги води до смърт на държавата, както и че "Възраждане" не е доволна от резултата си. 

"Минималната ни цел за трима евродепутати е постигната, но има два възможни варианта на НС - съставяне на правителство или избори през есента. Който влезе в подобно правителство, се погребва жив", категоричен е лидерът на "Възраждане", който допълни, че политическата система в България е "умряла" вчера.

Костадинов продължи да говори в същата риторика - че "демокрацията е смъртоносно ранена", представителността в НС е "несъществуваща", народът е извършил "преврат срещу собствената си държава", демокрацията е "на смъртен одър".

Попитан дали новата партия в парламента - "Величие" е заплаха за "Възраждане", Костадинов посочи, че не се страхуват, както и че формацията на Ивелин Михайлов е създадена, за да спре ръста на "Възраждане". 

"И преди имаше опити за това, но с "Български възход". Когато влязоха в парламента, започнаха да гласуват с евроатлантическото мнозинство и народът видя, че е излъган", каза още той, като посочи, че и сега ще стане същото. 

Според Костадинов влизането на "Величие" в НС ще позволи на новата партия бързо да си свали маските. "Ако за вас са неизвестни, за нас не са- те са за ЕС и НАТО, както и участваме във военния конфликт в Украйна" непряко, каза той. 

    Рени Петрова

    Рени Петрова завършва специалност "Социална педагогика" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Присъединява се към екипа на OFFNews.bg през 2019 г.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    145

    6

    Джендо Джедев

    10.06 2024 в 23:14

    Хахахаха, тоя късак вместо да се радва, че избирателната активност е ниска, хленчи. Щото ако беше висока, можеше и да не мине бариерата.

    2905

    5

    sparebits

    10.06 2024 в 14:28

    На Коцето май му се прииска да имаме американска конституция (там тези средства са легални). Само трябва да внимава, че при нас е все още незаконно. И според нашите закони май няма да може да гласува от затвора.

    300

    4

    демотиватор

    10.06 2024 в 14:27

    Присъединявам се към мненията по-долу. ✊

    50

    3

    Far Rider

    10.06 2024 в 14:05

    Това си е открита заплаха за насилствена промяна на държавната структура! Къде е прокуратурата??

    2104

    2

    Mateevk

    10.06 2024 в 13:52

    Забрана! Веднага!

    628

    1

    user4eto

    10.06 2024 в 13:41

    Няма да коментирам, това, че призивите му, са за съд и затвор.
    Но бих го попитал, той какво ни обещава?
    Ще ни избави от местните феодали и ще ни докара рузки такива?
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх