Комитова към журналисти: Трудно е да се борите срещу мутри, тази задача е към всички

OFFNews 01 юли 2021 в 19:21 4497 0

"Трудно е да се борите срещу мутри и "сива икономика", но това е задача към всички - и към политиците, и към медиите. Медиите имат огромна роля и отговорност в този процес, защото могат да насочат погледа на обществото към лошите икономически практики.

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Виолета Комитова на церемонията по връчване на годишните награди "Икономика на светло" за 2020 г. Конкурсът е ежегоден и се организира от Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Национален център "Икономика на светло".

Комитова добави, че сивата икономика е вреда за гражданите, защото чрез работа "на тъмно" се отклоняват средства, които би трябвало да се използват за подобряване на качеството на живот.

"Всички ние трябва да се борим срещу неформалната икономика, защото тя изкривява пазара, пречи на реалната конкуренция и на бизнеса, който спазва правилата, не заобикаля закона, плаща данъци и дава своя принос за развитие на обществото. И аз се боря за икономика "на светло", защото сивата икономика пречи и ощетява всички - и сградите, и пътната инфраструктура", добави министърът.

Тя връчи голямата награда в категорията "Журналист или медия с най-голям принос за формиране на нетърпимост към сивия сектор" на официалната церемония. Носител на приза стана Диана Янкулова - водеща на предаването "Неделя 150". С грамоти бяха отличени всички номинирани за наградата - Милослав Йосифов от електронния вестник "Икономически живот", разследващият журналист на БТВ Мария Цънцарова и Богдана Лазарова - автор и продуцент на предаването на БНТ "Следите остават".

Министър Комитова пожела на всички представители на четвъртата власт смелост, доблест и да не се отказват пред трудностите, защото това е работа в полза на цялото общество.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови