Quantcast

Kомисар Нели Круз подкрепи Първанова за нов еврофонд

OFFNews Последна промяна на 13 март 2014 в 15:45 1212 2

Антония Първанова

Комисарят по информационните технологии и вицепрезидент на Европейската комисия Нели Крус подкрепи идеята на българския евродепутат д-р Антония Първанова за създаването на европейски фонд за подпомагане на жени предприемачи.

Подкрепата си Нели Круз е изразила на среща с д-р Първанова. Комисар Крус е работила вече в тази насока като е създала механизъм за подпомагане на дами в IT бизнеса.

Инициативата представлява публично-частно партньорство между Европейската комисия, банковия сектор, академичните среди и неправителствените организации на жени предприемачи.

Първанова предлага бюджетът й да възлиза на един милиард евро, половината от които да бъдат обезпечени от Комисията, а другата половина от банките.

Председателят на Европейската комисия Барозу също подкрепи предложението на д-р Първанова за създаването на финансов инструмент за жени предприемачи (Women Investment Partenrship) и лично пое ангажимент за стимулиране реализирането на тази идея.

Това се случило на работна среща по повод Международния ден на жената с председателя на Европейската комисия – Жозе Мануел Барозу и заместник-председателя на Комисията и комисар по правосъдие, основни права и гражданство - Вивиан Рединг.

Първанова предложи проекта, тъй като според данни на ЕК жените вземат около 70% от решенията за консумация на стоки и услуги в ЕС. Тя представи доклад на Световната банка, според който компаниите с повече жени на ръководни постове имат 10% по-висок икономически растеж от останалите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.03 2014 в 01:50

Тая другарка на снимката, не знам как са я накарали да се усмихне. Сигурно мноооого дебела пачка са и показали, та да направи нек'ква мимика такава. Като беше депутатка на Симеончо Мадридския Крадец гледаше сериозно до смръщено. Така гледаше. А и работеше- за интересите на едрите дистрибутори на лекарства работеше. Ама нема страшно, де... Той нашият народ, не че не помни, ама бързо забравя, пак ще я наместят там ,по Европата...
Да усвоява фондове....

13.03 2014 в 16:42

компаниите с повече жени на ръководни постове имат 10% по-висок икономически растеж от останалите.

... от "токчетата" ще да е... ммммм

П.С. ... от своя страна предлагам "дамите" да гласуват по два пъти, па даже и по три пъти... хахахахахахахахаха

... айде, сички момченца да са записват на курсо за готвачи и фризьоре... а манговците за масажисти... хахахаха