Кой е Ивайло Кожухаров, предложен за министър на туризма

OFFNews 12 юли 2021 в 12:03 7121 0

Предложеният за министър на туризма Ивайло Кожухаров в правителството на "Има такъв народ" е човек от туристическия бизнес. Има над 17 години професионален опит в сферата на туризма.

Минал е през различни нива на работа в бранша, бил е рецепционист в Албена, после се е издигнал до управител на хотел в комплекса. 

Той е мениджър на българска хотелска верига, представи го Трифонов. Има повече от 10 години опит като мениджър в сферата на хотелиерството, притежава магистърски степени по „Икономика и организация в туризма“ и „Маркетинг“. Член е на УС на ВАНЕ и контролния съвет на Сдружение „Национален Борд по туризъм“. Основател на консултантската компания Hotel Experts BG. 

Той става изпълнителен директор на българска хотелска верига с няколко хотела в страната и генерален мениджър на бизнес хотел в София, част от световен бранд. 

Ивайло Кожухаров е живял и учил във Варна. Завършва езикова гимназия с немски и английски език, магистър е по „Икономика и организация на туризма“ от ИУ- Варна и магистър по „Маркетинг“ в УНСС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!