Коя е Теменужка Петкова - министър на енергетиката

OFFNews 06 ноември 2014 в 15:58 63595 16

Теменужка Петкова

Теменужка Петкова е родена на 18 януари 1967 г.

В периода 2010-2013 година е директор на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Петкова вади злоупотребите на ЧЕЗ, с които можеше лицензът на енергоразпределителното дружество да бъде отнет. Малко след това бе уволнена от министъра на финансите в кабинета на Орешарски Петър Чобанов.

Петкова завършва Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Магистър е по счетоводство и контрол. Преминава обучения "Вътрешен одит в публичния сектор" в Министерствата на финансите на Ирландия и Великобритания и "Държавна финансова инспекция" в Министерството на финансите на Португалия.

От 1992 г. до 2000 г. е финансов ревизор и финансов експерт в Столичното управление „Държавен финансов контрол". Професионалната й кариера продължава в Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол като държавен вътрешен одитор и началник на отдел. От 2007 г. е директор на дирекция „Организация и извършване на инспекционната дейност" в Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). В периода 2010 г. - 2013 г. е директор на АДФИ.

Ресорът на заместник-министъра на финансите Теменужка Петкова включва дирекциите „Данъчна политика" и „Вътрешен контрол" в Министерството на финансите, Националната агенция по приходите, Агенция „Митници", Агенцията за държавна финансова инспекция и Държавната комисия по хазарта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!