Коалицията зад Калфин подкрепя референдума на Слави

OFFNews 21 септември 2016 в 14:03 5319 2

Ще подкрепим въпросите на референдума на 6 ноември и ще проведем кампания за максимално гражданско участие в допитването.

Това заяви кандидатът на коалиция „Калфин-президент“ и зам.-председател на АБВ Ивайло Калфин. По думите му въпреки настояването на Алтернатива за българско възраждане за облекчаване на процедурите за провеждане на народни допитвания, успешността им все още се възпрепятства от законови ограничения. Поради това той бе категоричен, че евентуален успех на предстоящия референдум, би разтърсил политическата система в страната. „Законът е такъв, че пречи на хората да изразяват пряко мнението си. Затова ние не само ще подкрепим референдума и ще направим кампания за максимално широко участие в него, защото това е принципна позиция, мисля и на всички партии в коалицията ни, а отделно ние от АБВ сме го обсъждали много пъти, че трябва да се създадат условия за по-лесно и по-оперативно провеждане на референдуми, както на местно, така и на национално равнище и смятаме, че всяка една такава възможност трябва да се използва. Така, че от една страна ние ще агитираме активно за участие в този референдум. От друга страна ние ще подкрепим със „за“ и трите въпроса, които са поставени. Имаме и някои забележки, ще стане въпрос за тях, но при възможни отговори „да“ и „не“ трябва да се отговори с да, тъй като е очевидно, че политическата система по начина, по който работи в България, не е в най-доброто си състояние“.

В подкрепа на референдума се изказа и почетният председател на ПП „Движение Гергьовден“ Любен Дилов–син.

„Извън всякакви наши притеснения около организацията на референдума има един очевиден факт. Голямата обществена енергия в подкрепа на този референдум показва, че хората искат да не губят постоянно усещането си, че нещо зависи от тях. А българският политически елит всеки ден неглижира това им усещане, даже още повече – той го мачка. Самият факт, че управляващата партия все още не е издигнала своя кандидат, а се оправдава с ретроградния Меркурий, аз по -пренебрежителен шамар към идеята, че нещо зависи от изборите в България, не съм виждал през последните години“. 

„Голямата политическа интрига на предстоящите избори е фактът, че откриваме голяма прилика между кандидатурата на Ивайло Калфин и ситуацията, в която е поставен референдумът на Слави. И двете явления са единствените опозиционни на територията на българския политически живот. Всички издигнати кандидатури са в услуга на ГЕРБ и това е видимо. Най-ярко проличава начинът, по който БСП се опитаха да убият своята нелоша кандидатура, като свият изключително хората, които биха я подкрепили. Станахме свидетели и на забавния факт, че наш дългогодишен коалиционен партньор Румен Йончев ни обяви, че сме залитнали вляво, при положение, че той в миналия мандат беше от БСП.

Търсят се всякакви аргументи да бъде атакувана подкрепата за Калфин“, посочи още Любен Дилов-син. 

За активност на референдума се обяви и председателят на ГОРД Христо Георгиев, както и Валентин Симов от "Партия на зелените". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17898

2

кикимора

21.09 2016 в 17:02

Калфата все повече гледа с поглед на обречен. Изглежда разбира че е курбанския бик.
 
X

Да помогнем на украинските деца!