''Коалицията се разпадна заради лоша комуникация. Не ни радва, че и досега няма такава с нас''

Ружа Райчева 07 юли 2022 в 15:23 3123 4

Снимка Архив

В крайна сметка фундаменталната причина, поради която се разпадна досегашната коалиция, е недобрият модел на вземане на решения и комуникация. Много е важно следващото управление да стъпи на изводи от това нещо. Това, че този разговор още не е проведен с наше участие, не ни радва.

Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в кулоарите на Народното събрание. 

Той е на мнение, че най-добре за страната е да има правителство и то да бъде с мандат на "Продължаваме промяната". Иванов уточни, че на този етап от ДБ са решили да не коментират третия мандат. Президентът Румен Радев има право да избере на кого да го връчи, ако се стигне до това, и би могъл да го даде именно на ДБ. 

Христо Иванов каза, че с ДБ имената на потенциални министри на нов кабинет в този парламент не са коментирани, както и как би функционирал процесът на взимане на решения.

Според лидера на парламентарната група на ДБ досега е имало проблем именно с комуникацията в коалицията и е много е важно следващото управление да си направи правилните изводи от това.

"Това, че този разговор още не е проведен с наше участие, не ни радва. Разбираме колко е важно първо да се намери някакво мнозинство, но времето не става повече", подчерта Христо Иванов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-4778

3

137

07.07 2022 в 19:22

Ами логопеди бол в тая държава. И евтино взимат.

2210

2

fishcake1

07.07 2022 в 18:01

Коалицията се разпадна заради Слави и Тошко.

5827

1

pisnamiotmutri

07.07 2022 в 15:26

Коалицията се разпадна заради съвсем други работи. Ама хайде щом си казал.