Кирил Петков заговори за избори през октомври

Георги Ангелов 08 юли 2022 в 19:05 2983 2

Кирил Петков

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Кирил Петков

Премиерът в оставка заговори за избори през октомври в свой пост във фейсбук. "Битката ще е дълга, но докато сме обединени и отстояваме принципите си, рано или късно, ще си върнем държавата. Предлагам да е още през октомври", написа той след като днес по-рано номинираният за премиер негов съпартиец Асен Василев върна неизпълнен проучвателния мандат за съставяне на правителство на президента.  

Това вероятно означачва, че ПП не са съгласни на варианта за правителство с мандат на Демократична България."Ние от Продължаваме Промяната сме политическата партия, която няма меки диалогични китки, защото, каквото и да си говорим, избрахме да нямаме отново за партньор Слави Трифонов (с приятел Орлин Алексиев), или Пеевски, или Борисов", написа още Петков.

Ето и цялата му пибликация: 

Скъпи приятели,
Искам да Ви кажа благодаря, че сме заедно зад това решение днес. Ние от Продължаваме Промяната сме политическата партия, която няма меки диалогични китки, защото, каквото и да си говорим, избрахме да нямаме отново за партньор Слави Трифонов (с приятел Орлин Алексиев), или Пеевски, или Борисов.
Всеки бранд е обещание, а всеки добър бранд е обещание добре спазено. Ние обещахме нулева толерантност към корупцията и реално го направихме. Сега тези 2 милиарда лева, които използвахме за икономически мерки, спокойно можеха да отидат в 8 човека („бебетата“ на Гроздан, както той ги наричаше) и днес щяхме да сме си спокойно на власт. Гордея се с нас, че не предадохме обещанието си под претекст за “диалогичност.“ Независимо от ПР опаковката на едно ново мнозинство, докато хората, които решават, са същите, всичко е прах в очите. Битката ще е дълга, но докато сме обединени и отстояваме принципите си, рано или късно, ще си върнем държавата. Предлагам да е още през октомври. Сигурен съм, че ще го направим! Благодаря, че сме заедно!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

2

Име на профила

08.07 2022 в 21:01

Сашке, ти личен живот нямаш ли? Или ти плащат на коментар, да седиш тук и рефрешваш - като напишат нещо за Кирчо да не изтървеш.

Не изключвам и възможността да си средно умен бот/алгоритъм, те артикулират в пъти по-добре от средностатистическия избирател у нас.