Кирил Петков свиква заседание на коалицията за Мария Габриел

В нейно лице видял човек, който иска да разговаря, а не да прави шоу

OFFNews 13 май 2023 в 10:21 5812 6

Петков

Снимка БГНЕС

Кирил Петков

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков свиква заседание на коалицията "ПП-Демократична България" за обсъждане на предложената от ГЕРБ-СДС за премиер Мария Габриел, стана ясно от изявлението му пред бТВ.

"Мария Габриел направи нещо различно и това ме зарадва, учуди ме даже. Тя започна да отговаря на въпросите ни. Даже с емоция, а не проформа", каза той.

По думите му, когато отишли на срещата с ГЕРБ, от партията искали да приключват, но Габриел започнала да отговаря на въпросите им.

"Помислих си колко би било ужасно следващите 4 г. да имаме управление ГЕРБ-БСП-ДПС, а, от другата страна, имахме един човек, който искаше да отговаря на въпросите и затова не залостих вратата, излизайки от тази среща. Казах, че искам да поговоря с всичките ни органи, но преди да кажем твърдо "Не", искам да мислим дали има друг вариант, освен да дадем държавата на тройна коалиция. Някои от отговорите на Мария Габриел ни харесаха", обясни той.

Петков обясни, че в лицето на Габриел видели човек, който иска да води разговор, а не да направи шоу.

"Първо ще събера Изпълнителния съвет на ПП, после Националния съвет, а после коалиционен съвет. Аз ще кажа, че знаем решението, но помислете дали няма друга алтернативна мисъл", посочи той.

По думите му на срещата с Габриел получил отговора, който дава втори шанс на джентълменското споразумение.

Късно снощи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви ПП-ДБ за опозиция. 

"Нашият проблем 10-12 г. беше, че нямахме опозиция. Сега, каквото и да се случи, има силна опозиция в парламента - и от "Възраждане", и от ПП-ДБ", заяви той след края на срещата с ПП-ДБ и даде да се разбере, че ще побърза с кабинет на ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

6

dolivo

13.05 2023 в 21:03

Що не седнат да сключат коалиционен договор с конкретни цели и дати и ясни неустойки в пари и уволнения наложени от съд?

10212

5

Човека

13.05 2023 в 16:34

Не се занимавайте с цирковите спектакли на герб. Повръщам само като го видя това л.но борисов да ми изнася проповеди по медиите. Този тумор, с една истиски работеща прокуратура, отдавна трябваше да е в затвора. Това са нагли, подли, неграмотни, некомпетентни, корумпирани крадци, с които единствено трябва да се конфронтираш.

89

4

bat.galin

13.05 2023 в 14:31

преговори - да, само и единствено след представен проект за конституционна реформа и писмен договор, че няма да се строи нова тръба.
всичко друго е пунта мара .
справка : на ти гешев, дай ми сарафов.
дб вече "преговаряха" и след това го ядоха на два ката.
затова сега пазят мълчание.

17439

3

мнение от IP

13.05 2023 в 12:41

Габриел искала да говори? Ами, че тя за това е сложена от Борисов. Как си представя Петков, че аватара на Борисов говори сам? Да се еманципира аватар? Има един такъв хубав игрален филм, ама той е фантастика. А че Габриел си вярва е друг въпрос. Тя може и изобщо да не иска да е в тази роля дълбоко в себе си. В нейните честни европейски очи Деси Атанасова е експерт по въпросите за правосъдието....

-1395

2

AlexT

13.05 2023 в 11:30

2...„ЗАГРИЖЕНИТЕ” за България / не е ли ВИЦ / – доган, пеевски, сикаджията, герговци- съветски другари и цялата криминална камарила около тях, иска отново , и отново да ви управлява !? Как ви звучи ? Криминални банди се сдружават , за да ви управляват ,пак !?
ПП.Кириле, Марчето е въздух под налягане , перде на мафията , телефонна на боко министър председателка ) Натиска сикаджията копчетата и ..така ..Натам ли ще се връщаме ,пак ?? Гответе се за НОВИ , скорошни ИЗБОРИ !! И си сменете 2/3 от кандидатите!! Заспали не ни трябват ..Времената са яростни и динамични ..Поставена е на карта, пак, бъдещето на Нова България !!

-1395

1

AlexT

13.05 2023 в 11:28

ИНТЕРЕСЪТ , БЪДЕЩЕТО на един народ, на ЦЯЛА България ,е ЗАЛОЖЕН отново, заради ИНТЕРЕСИТЕ на МАФИЯТА ,заради интересите на криминалните типове- доган, боко,пеевски,златевци,домусчиевци, и цялата плеяда от няколко десетки души – ТЕХНИЯТ ИНТЕРЕС да БЪДЕ НАД ИНТЕРЕСА на България !! За да могат да си харчат ОГРАБЕНИТЕ от НАС пари, една мафиотска групировка- доган + боко сикаджията + ниновците+чалгата , правят КОАЛИЦИЯ за да не влезат в ПАНДИЗА, за да могат спокойно да си харчат мулти- милионите , да се представят за „аристократи”- те -червените мутри , да ви яхат още с години, да ви гледат презрително и нагло , навирили вмирисаните си мутри, да ви убеждават, че БЕЗ ТЯХ ,България е „загубена” , без пердета, паравани като фандъкова и новото марче от Хаджидимово, всички ще страдаме...:)
„ЗАГРИЖЕНИТЕ” за България / не е ли ВИЦ / – доган, пеевски, сикаджията, герговци- съветски другари и цялата криминална камарила около тях, иска отново , и отново да ви управлява !? Как ви звучи ?