Кирил Петков: Продължаваме разговорите с много хора

"Ако влезем в спирала на избори, то това било пагубно и загуба на историческо време"

Йорданка Веселинова 14 юни 2022 в 10:18 3994 7

Архив

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Кирил Петков

"Аз ще продължа да говоря, и сега го казвам съвсем ясно, с всеки, който решава, че в този момент влизането на България в една политическа криза, в средата на войната, в енергийната криза, в инфлационната криза, е най-безотговорното нещо, което може да се направи."

Това каза премиерът Кирил Петков пред журналисти във Велико Търново.

Изказването му е по повод обявеното вчера разцепване на "Има такъв народ" и напускането на партията и парламентарната група на спортния министър и петима депутати - Иво Атанасов, Георги Георгиев, Деян Петков, Светлин Стоянов и Николай Радулов. Така "Продължаваме промяната" си осигури 5 гласа (6, ако оставката на Василев се гласува и той се върне в Народното събрание). Необходими за кворума са обаче поне още 7 народни представители.

Петков заяви, че в момента най-важната му цел е намирането на 121 депутати, които нямат никакви зависимости и които няма да спират важните реформи и актуализацията.

Премиерът отново благодари за "смелостта" на отцепилите се от ИТН депутати, които избрали България пред лоялността към партийния лидер. Той очаква примерът им да бъде последван и още народни представители да подкрепят управлението.

"Сигурен съм, че ще намерим още хора и още съмишленици. Чисто математически тук става дума за това колко хора, направили клетвата за народни представители, ще застанат зад думите си. Продължаваме разговорите с много хора."

Кирил Петков отрече обвиненията в задкулисие заради срещата, проведена в дома на спортния министър Радостин Василев, където разговарял с депутати от ИТН. Той припомни, че още в самото начало - след излизането на ИТН от властта, е заявил, че ще търси 12 честни депутати.

Премиерът коментира и разпространения от Тошко Йорданов запис от телефонен разговор между Радостин Василев и Христина Иванова. Петков заяви, че в него не чува заплахи, а ваденето на такъв "компромат" е инсинуация на ИТН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

7

офф бее

14.06 2022 в 12:38

Не е сашко, а сашка. От лели-герп... :-)

1767

6

fiki

14.06 2022 в 11:19

сашко по цял ден чете пик и после идва тук да демонстрира ефекта от това

4038

3

Moirae

14.06 2022 в 10:55

Отношението на СТ към депутатите беше като негова собственост или като хора под доброволно избрали запрещение. Нормално е да не искат имената им вече да се асоциират.

1767

2

fiki

14.06 2022 в 10:27

точно в момента една камара бумъри са промити от нацисти и от цената на олиото, това не е демокрация
 
X

Да помогнем на украинските деца!