Кирил Петков отказа общи листи с ДБ преди вота

9% преди да имаме партия е много сериозна подкрепа, ще се утрои, ако се направи хубава кампания, смята съоснователят на ПП

OFFNews 21 септември 2021 в 08:39 8247 3

Снимка Нова тв

Не трябва преди изборите да се явяваме с обща листа с Демократична България, защото има хора и вдясно, и вляво. Ние явно ставаме новият център. 

Това заяви Кирил Петков, съосновател на "Продължаваме промяната", по Нова тв. Още другата седмица сядаме на преговори с ДБ и „Изправи се БГ! Ние идваме“, допълни той. 

По думите му много се е зарадвал, като чул изявленията на Христо Иванов и Мая Манолова, защото припознават много от целите на "Продължаваме промяната". 

Трябва да изясним принципите на бъдещата коалиция за управление, обясни Петков.  Той отново подчерта, че целта им е да имат 121 почтени депутати в следващия парламент. 

Имах много добра работа с Мика Зайкова и с Ива Митева. Според мен Има Такъв Народ трябва да преглътнат егото и да повярват, че сами не става. Тук трябва обединение под общи принципи. Не можеш да кажеш или аз, или нищо, смята Петков. 

Подкрепа от 9 % наистина е сериозна, коментира Петков резултатите на ПП в последните социологически проучвания. Не можах да повярвам, защото все още нямаме партия, листи и кампания. Много благодаря на всички, които ни подкрепиха само на базата на нашите две имена. Този процент, ако се направи хубава кампания, вярвам, че ще се утрои", каза още Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

2

sawall

21.09 2021 в 10:46

Понеже има лява партия в България... Или понеже ГЕРБ са десни?

8959

1

Станчо Панса

21.09 2021 в 09:22

Продължават усилията за фрагментиране на десния вот с цел да не се състави правителство и президента да продължи да управлява служебно.