ДБ е готова да разговаря с 'Продължаваме промяната' за общо явяване на изборите

Но имаме разминаване заради кандидатурата на Радев, обясни Христо Иванов

OFFNews 20 септември 2021 в 19:04 4995 7

От 'Демократична България' са готови да разговарят с 'Продължаваме промяната' за общо явяване на изборите, стана ясно от интервю на съпредседателя на ДБ Христо Иванов.

"Трябва да имаме много сериозен разговор, за да обсъдим общо явяване на изборите като коалиция", заяви Иванов пред бТВ. 

По думите му трябва да се мисли в посока общи листи и общо явяване, защото по този начин може да се привлекат повече избиратели и тази коалиция да има възможност да получи мандата, както и да се гарантира първо място или поне едно от първите две. 

"Ключово е кой ще получи мандата. Много хора говорят за промяна, но тя не е просто дума. Много години сме налагали дневния ред на промяната и затова сме наясно, че има необходимост от последователни усилия", каза още той.

Според него въпросът е как ще структурират помежду си отношенията така, че да гарантират, че промяната ще се случи.

Иванов допълни, че е време да се спре с опитите да се изобретява политиката наново. "Най-доброто е да се поучим по утвърдените модели. Коалициите не случайно са измислени, те са ясен формат, в който се поемат ангажименти пред избирателите", коментира още лидерът на "Демократична България".

Колкото по-рано можем да покажем способност да събираме идеи, хора и енергия, въпреки различията ни, толкова повече имаме шанс този субект да поиска мандат, да поиска първото място, да поиска доверието на обществото, обясни Иванов. 

Христо Иванов допълни, че Демократична България и Продължаваме промяната имат разминаване заради кандидатурата на Румен Радев.

"Тук е моментът да покажем, че можем да намираме решения, а не да трупаме сложностите. Ако можем да се разберем за перспектива с ясна надежда, да има консолидация, която ще гарантира управление, сигурен съм, че това послание ще привлече много повече гласоподаватели и ще може да бъде добра платформа да разрешим други различия", каза още Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1220

8

хr4

21.09 2021 в 00:33

Тролетариата може да си троли, НО това е един от малкото министри които са си подали оставката, защото им се ПРЕЧИ да си изпълнят обещаното...
Продължавайте да тролите...

23293

7

Стефан

20.09 2021 в 20:56

И мързеливо.

2000

6

Borislav

20.09 2021 в 20:51

Еееее лакомо говедо си и е и това си е!

23293

5

Стефан

20.09 2021 в 19:40

И архитектори да замислят болници, че иначе няма да има какво да плюска, нито кой да го вози до кръчмата.

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки