Казусът с Гергана Червенкова влиза в правната комисия на НС

Александра Маркарян 17 юли 2013 в 12:46 4757 1

Отговорът от кабинета на Михаил Миков
Отговорът от кабинета на Михаил Миков

Правната комисия към Народното събрание ще разгледа случая с Гергана Червенкова, която САЩ настояват да естрадираме заради няколко обвинения в незаконна продажба на лекарства по интернет.

Потвърждение за това е получил съпругът на Гергана в писмо, подписано от Борис Иванов - шефа на кабинета на председателя на парламента Михаил Миков.

Димо Червенков се е обърнал към Народното събрание с молба да преразгледа правната спогодба между България и САЩ в частта й, която дава възможност по искане на САЩ да предаваме на американското правосъдие обвиняеми български граждани, без у нас да се води разследване за тяхната вина.

"По повод Вашето писмо срещу екстрадирането в САЩ на съпругата Ви Гергана Червенкова и с искане за преразглеждане от Народното събрание на клаузи от договора за екстрадация между Република България и САЩ, за да се осигури на всеки българин и право на обективен процес за вина на територията на България, е предоставено на вниманието на народните представители от Комисията по правни въпроси в 42-то Народно събрание", гласи отговорът.

От името на Михаил Миков се отправят пожелания за здраве и благополучие към семейството на Гергана. Писмото изразява и задоволство от промяната на мярката за неотклонение на Червенкова.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови