Гери Червенкова: Жертва съм на абсурд, дано държавата ме подкрепи

Последна промяна на 15 юли 2013 в 08:11 3704 8

Гергана Червенкова Снимка: Сергей Антонов
Гергана Червенкова Снимка: Сергей Антонов

„Въвлечена съм в някакъв абсурд, който не може да бъде обяснен логично. Апелът ми към българското правителство е да застане зад мен като български гражданин за подкрепа.“ Това заяви пред БГНЕС Гергана Червенкова – майката на две деца, заплашена от есктрадиране заради обвинения, че е организатор на българо-американска престъпна група.

Жената изрази надежда, че българският съд ще откаже да я предаде на американските власти. Тя обаче подчерта, че проблемите й не се свеждат единствено до екстрадиционното производство.

Софийският апелативен съд ще се произнесе по случая с Гери Червенкова на 19 юли. Тогава ще стане ясно дали тя ще бъде предадена на американските власти. Екстрадицията е допусната по три от шест обвинения – разпространение на наркотици, заговор за разпространение на наркотици и пране на пари.

Гергана е работила като финансов мениджър в търговско представителство “БГ Глобал Сървисиз”, която е обслужваща компания на английската фирма „Юромедонлайн ООД”.

Служебните й задължения включвали да обработва седмичните отчети от системата за продажби и да изчислява натрупаните такси и комисионни към докторите и аптеките на база реализираните през сайта продажби.

На практика тя не е била ангажирана в продажбата на лекарствата. Въпреки това бившият вътрешен министър Цветан Цветанов посочи българката като глава на организираната престъпна група, а задържането й станало след добро сътрудничество между българските и американските власти.

Случаят с Гери Червенкова предизвика широка обществена реакция. През последните месеци в столицата редовно се провеждат протести в подкрепа на българката, застрашена от екстрадиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.07 2013 в 16:33

Изтриха ме куртизаните на Вашингтон, за да угодят на сутеньорите си. Пиперливо им беше изказването ми. Ех, как се изкушавам да и пожелая техните дечица да бъдат на мястото на Гери.
Гнус ме е от вас!!

15.07 2013 в 17:51

Абе, осъзнай се, протестите не са дали е невинна или не (макар да скандират роднините и), а за това дали да екстрадираме ей така Българи.

Да предадат в нашия съд всички данни, и ще си я съдим тука, ако изобщо е виновна.

Там законодателството е съвсем друго, могат и да я метнат в някой от щатите дето има смъртно наказание и да я обесят. Не може така.

15.07 2013 в 15:03

За обидите ще си замълча, все пак съм на едно по-високо интелектуално ниво от тебе...
На въпроса ти, можеш много лесно да си отговориш, като прочетеш какви лекарства е продавала организацията, след което в гооглето можеш да се поинтересуваш какво причиняват и за какво се ползват тези лекарства.

Същата беше историята и с оня боклук Гълабин Боевски, чист та чист според наще медии, но всеки ходил в неговите "спортни комплекси" знае за какво става въпрос... Но си намери майстора и сега е на едно по-добро място.

15.07 2013 в 10:42

Аз не си спомням за нито един факт, уличаващ Гери в престъпление, предоставен от американска страна, което да подкрепи искането им за екстрадиция. Свободни съчинения, подписани от агенти не се броят.

А ти откъде знаеш истината?

15.07 2013 в 10:24

ANARCHY мръсна герберска мутра. Кой устонви бе боклук, че е продавала наркотици, а американците не я топят.

15.07 2013 в 10:00

Факт е, че доста медии показват случая тенденциозно - виждате ли Герито колко е невинна. Това и като знам повечете медии чия собственост са, ме кара сериозно да се замисля. Факт е, че Бойко прекара доста престъпници, чрез чужди съдебни системи, защото знае че в БГ, я се задаржат 1 месец в затвора я не. Истината е, че тази жена реално е участвала в схема за продажба на лекарства, но не какви да е, а с високо ниво на пристрастяване (наркотици), нелегално. Следва правилната съдебна система да вземе правилното съдебно решение, а не тука да се провеждат разни агитации и протести...

15.07 2013 в 09:36

Използваме случая да поканим всеки съпричастен с каузата да се присъедини към нас и заедно да покрепим Гери на 17.07.2013 в 18:30 пред Съдебната палата и на 19.07.2013 в 08:00 отново там, точно преди началото на делото й за екстрадиция. www.facebook.com/events/544012938973408
#SAVEGERY

15.07 2013 в 09:08

Моля всички протестиращи-независимо от кой протест-направете поне плакати в защита на Гери!Тя го заслужава.Нека да покажем,че сме българи и измием срама,който ни остави Цвинокио само заради едното потупване по рамото от "братските "американски служби!Всички пред Съдебната палата!